Bahamas

WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!

No entries match your request.

Landinformatie:

WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!

Bahamas

Volkslied:


Afbeelding 1

Geografie

Het Gemenebest van de Bahama's is een onafhankelijk, Engelstalig land in het Caraïbisch gebied. De naam is afgeleid van het Spaans Baja Mar.
De Bahama's bestaan uit een archipel van 700 eilanden en 2000 cays, die zich bevindt in de Atlantische Oceaan, ten oosten van de Amerikaanse staat Florida, ten noorden van Cuba en Haïti, en ten westen van de Britse Turks- en Caicoseilanden. Het land telt ruim 300.000 inwoners op een oppervlakte van 13.878 km².
Van alle eilanden zijn er slechts 30 à 40 bewoond. Het grootste eiland is Andros op ongeveer 180 kilometer ten zuidoosten van Florida. De Bimini-eilanden liggen ten noordwesten ervan. Ten noorden ligt Grand Bahama met de op één na grootste stad: Freeport. Great Abaco ligt daar ten oosten van. Het op één na grootste eiland Great Inagua ligt in het zuiden. Andere eilanden zijn verder Eleuthera, Cat, San Salvador, Acklins, Crooked Island en Mayaguana.
De onderwaterwereld van de Bahama's staat bekend om zijn rijkdom aan grote roofvissen waaronder vele soorten haaien. Vermoedelijk maakt de variatie van zandbodems, koraalriffen, mangrovebossen en de warme Golfstroom uit de Atlantische Oceaan de zeeën rondom de eilanden tot een ideaal habitat voor deze vissen. Er is ook nog geen sprake van grootschalige industriële verontreiniging van het zeewater.

Bezienswaardigheden:

Queen's Staircase, Port Lucaya Marketplace, Bay Street, The Cloisters Nassau, Fort Fincastle, Fort Charlotte, Sapona

WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!

Vakantiemogelijkheden:

No entries match your request.