Fiji

WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!

Displaying 1 - 1 of 1

Naam erfgoed:

Historische havenstad Levuka

Foto 1
Foto 2Foto 2

Historische havenstad Levuka

Beschrijving erfgoed

Levuka is een stad in Fiji en is de hoofdplaats van de provincie Lomaiviti in de divisie Eastern. Levuka telde in 2007 bij de volkstelling 4290 inwoners.

Land(en)

  • Fiji

Continent

  • Oceanië

UNESCO-Regio

  • Azië en de Grote Oceaan

Provincie

Lomaiviti

Plaats

Levuka

Soort erfgoed

Cultuurerfgoed

Bedreigd?

Nee

Coordinaten

17° 41′ ZB, 178° 49′ OL

UNESCO-volgnummer

1399

Inschrijvingsjaar

2013

Criteria

  • II. het stelt een belangrijke interactie van menselijke waarden tentoon, gedurende een tijdspanne of binnen een cultureel gedeelte van de wereld, voor ontwikkelingen in architectuur of technologie, monumentale kunsten, stadsontwerp of landschapsinrichting
  • IV. het is een bijzonder voorbeeld van een type gebouw of architectonisch of technologisch ensemble of landschap, dat significante stappen in de menselijke geschiedenis voorstelt

Landinformatie:

WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!

Fiji

Volkslied:


Afbeelding 1

Geografie

Fiji, officieel de Republiek Fiji, is een land in Melanesië, in Oceanië op het zuidelijk halfrond. Het bestaat uit meer dan 332 eilanden waarvan er 106 bewoond zijn. De grootste zijn Viti Levu waarop de hoofdstad Suva ligt en Vanua Levu. Aangrenzende territoriale wateren zijn die van Vanuatu, Salomonseilanden, Tuvalu, Wallis en Futuna en Tonga.
De Fiji-eilanden zijn erg bergachtig met pieken tot boven de 1300 meter, met als hoogste punt de Tomanivi of Victoria (1324 m). Er heerst een tropisch klimaat en de eilanden zijn bedekt met tropische bossen.
Op het grootste eiland Viti Levu bevindt zich de hoofdstad: Suva, waar bijna driekwart van de totale bevolking woont. Andere belangrijke steden op Viti Levu zijn: Lautoka en Nadi.
De nationale sport op Fiji is rugby. Hoewel Fiji een klein land is, wordt deze sport op een hoog niveau gespeeld. Het land is altijd in de top 20 van de wereldranglijst te vinden en heeft zich voor alle wereldkampioenschappen behalve die van 1995 geplaatst. Hierbij is men echter nooit verder gekomen dan de kwartfinales. In 2016 wist het land beslag te leggen op de gouden medaille tijdens de Olympische Spelen. Rugbyspelers uit Fiji kunnen ook uitgenodigd worden voor de Pacific Islanders.

Bezienswaardigheden:

Kula Eco Park, Fiji Museum, Mount Tomanivi, Albert Park, Yasawa, Nukulau

WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!

Vakantiemogelijkheden:

No entries match your request.