Grenada

WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!

No entries match your request.

Landinformatie:

WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!

Grenada

Volkslied:


Afbeelding 1

Geografie

Grenada is het op tien na kleinste land ter wereld. De eilandengroep ligt in het Caraïbisch gebied ten noorden van Trinidad en Tobago en ten zuiden van de Grenadines. Grenada maakt deel uit van de Bovenwindse Eilanden van de Kleine Antillen.
De bevolking van Grenada stamt grotendeels af van Afrikaanse slaven. De oorspronkelijke bevolking werd volledig uitgeroeid door de Franse invasie. Grenada heeft, net als veel Caraïbische eilanden, te maken met emigratie naar andere landen. Jongeren emigreren vaak naar Westerse of andere delen van het Caraïbisch gebied. Dit heeft tot gevolg dat twee derde van de bevolking van Grenada buiten Grenada leeft.
De economie is voornamelijk gebaseerd op het verbouwen van landbouwproducten en op toerisme. De weinige industrie richt zich op de verwerking van landbouwproducten. Het werkloosheidscijfer bedraagt officieel ruim 15 {1868778b0ef24ece00e53609969dad8c6294dc3368eeee3e76a20c812951949f}, maar is eigenlijk hoger. De belangrijkste exportartikelen zijn nootmuskaat, cacao, bananen en foelie. De belangrijkste handelspartners zijn Groot-Brittannië, Trinidad en Tobago en de Verenigde Staten. De handelsbalans vertoont een chronisch tekort. Er zijn vijf handelsbanken. Het voor autoverkeer geschikte wegennet bedraagt 1127 km. De belangrijkste havens zijn Saint George's en Grenville. De belangrijkste luchthaven is Point Salinas.

Bezienswaardigheden:

Grand Anse Beach, Underwater Sculptures, Belmont Estate, Carenage, Fort George, Fort Frederick, House of Chocolate, Seven Sisters Falls, Annandale Falls

WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!

Vakantiemogelijkheden:

No entries match your request.