Lesotho

WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!

Displaying 1 - 1 of 1

Naam erfgoed:

Sehlabathebe National Park

Foto 1
Foto 2Foto 2
Foto 3Foto 3

Sehlabathebe National Park

Beschrijving erfgoed

Het Sehlabathebe National Park ligt in het district Qacha's Nek (gemeente Khomo-Phatšoa) en is 65 km² groot. Het sluit aan bij het uKhahlamba Drakensberg National Park in Zuid-Afrika en vormt zo het Maloti-Drakensberg Park.

Land(en)

  • Lesotho

Continent

  • Afrika

UNESCO-Regio

  • Afrika

Provincie

district Qasha's Nek

Soort erfgoed

Natuurerfgoed

Bedreigd?

Nee

Coordinaten

29° 55′ ZB, 29° 7′ OL

UNESCO-volgnummer

985bis

Inschrijvingsjaar

2000

Uitbreidingsjaar

2013

Criteria

  • I. het vertegenwoordigt een meesterwerk van een creatief menselijk genie
  • III. het draagt een unieke of ten minste een exceptionele getuigenis van een culturele traditie of een samenleving, die nog voortleeft of is verdwenen
  • VII. het bevat buitengewone natuurverschijnselen of gebieden van buitengewone natuurlijke schoonheid en esthetisch belang
  • X. Het is een gebied met een exceptionele, natuurlijke schoonheid.

Criteria uitleg

Sinds 2005 is er één set van 10 criteria, waarbij een erfgoed aan minimaal één moet voldoen.
Erfgoed criteriapunten: I, III, VII, X

Landinformatie:

WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!

Lesotho

Volkslied:


Afbeelding 1

Geografie

Lesotho is een land in Afrika dat geheel wordt omgesloten door Zuid-Afrika. Bij het verwerven van de onafhankelijkheid op 4 oktober 1966 kreeg het toenmalige Basutoland de naam Koninkrijk Lesotho. Een gekozen regering werd in ere hersteld in 1993. De hoofdstad van Lesotho is Maseru. Het land is lid van het Gemenebest.
Lesotho is de enige onafhankelijke staat ter wereld die volledig boven de 1000 m ligt. Het laagste punt ligt op 1400 m en 80 procent van het land ligt boven de 1800 m. Het klimaat is gematigd en het land heeft droge winters en warme, natte zomers. Het reliëf is meestal hoogland met plateaus en bergen met als hoogste punt de Thabana Ntlenyana op 3482 m hoogte.
Het Sehlabathebe National Park behoort sinds 2013 tot het Werelderfgoed. Op de Voorlopige Lijst van het Werelderfgoed staat het Thaba-Bosiu National Monument, een geografisch plateau van ongeveer 15 vierkante kilometer, met steile wanden. Het plateau bevindt zich in het district Maseru. Hier resideerde koning Moshoeshoe I tot aan zijn dood op 11 maart 1870.
Lesotho kent 909 km landgrenzen, volledig als enclave binnen Zuid-Afrika. Lesotho is een van de drie landen ter wereld die volledig omgeven zijn door één ander land.

Bezienswaardigheden:

Katse Dam, Thaba Bosiu, Ts'ehlanyane National Park, Maletsunyane Falls, Maluti Mountains, Gates of Paradise Pass, Ha Kome Cave Houses

WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!

Vakantiemogelijkheden:

No entries match your request.