WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!

Displaying 1 - 1 of 1

Naam erfgoed:Nan Madol: Ceremonieel Centrum van Oost-Micronesia

Foto 1
Foto 2Foto 2
Foto 3Foto 3
Foto 4Foto 4
Foto 5Foto 5

Nan Madol: Ceremonieel Centrum van Oost-Micronesia

Beschrijving erfgoed

Nan Madol is een eiland dat afhangt van Pohnpei (Ponape) in Micronesia. De stad bestaat uit een aantal kleine, kunstmatige eilanden, die met kanalen verbonden zijn. Op de eilanden treft men netjes opgestapelde hopen basaltblokken die vaak een paar ton per stuk wegen en waarvan de oorsprong nog niet achterhaald is. De naam Nan Madol betekent letterlijk ruimte tussen, wat duidt op de kanalen tussen de deeleilanden.

De originele bevolking van Nan Madol is in de 19de eeuw volledig uitgestorven. Een gangbare theorie is dat dit eiland een overblijfsel is van een heel oude cultuur en dat de bouwsels een rituele bestemming hadden. Shirley Andrews beweert in haar boek Lemuria and Atlantis dat Nan Madol onderdeel uitmaakte van het door de oceanen verzwolgen en legendarische vasteland van Mu.

Land(en)
  • Micronesia
Continent
  • Azië
UNESCO-Regio
  • Azië en de Grote Oceaan
Provincie

Pohnpei Island

Plaats

Nanwei

Soort erfgoed

Cultuurerfgoed

Bedreigd?

Nee

UNESCO-volgnummer

1503

Inschrijvingsjaar

2016

Criteria
  • I. het vertegenwoordigt een meesterwerk van een creatief menselijk genie
  • III. het draagt een unieke of ten minste een exceptionele getuigenis van een culturele traditie of een samenleving, die nog voortleeft of is verdwenen
  • IV. het is een bijzonder voorbeeld van een type gebouw of architectonisch of technologisch ensemble of landschap, dat significante stappen in de menselijke geschiedenis voorstelt
  • VI. het is direct of tastbaar verbonden met gebeurtenissen of levende tradities, met ideeën, of geloof, met artistieke en literaire werken van bijzondere universele betekenis (de commissie beschouwt dit criterium alleen als toepasbaar in bijzondere omstandigheden en alleen in combinatie met een ander cultureel of natuurlijk criterium op de lijst)
Criteria uitleg

Sinds 2005 is er één set van 10 criteria, waarbij een erfgoed aan minimaal één moet voldoen.
Erfgoed criteriapunten:

Landinformatie:

WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!

Micronesia


Afbeelding 1

Geografie

Micronesia, officieel de Federale Staten van Micronesia, is een land in het werelddeel Oceanië. Het land ligt in de Grote Oceaan en is een onderdeel van de regio Micronesië. Micronesia beslaat het centrale en oostelijke deel van de eilandengroep de Carolinen, in het westelijk deel van deze groep ligt het land Palau.
Ten noorden van de Micronesia liggen Guam en de Noordelijke Marianen, ten noordoosten de Marshalleilanden, ten zuidoosten Kiribati en Nauru, ten zuiden Papoea-Nieuw-Guinea, ten zuidwesten Indonesië, en ten westen ligt Palau.
Het klimaat is tropisch met warme, redelijk stabiele temperaturen het jaar rond. 's Zomers regent het meer dan in de andere seizoenen, maar dit varieert naargelang de plaats. Pohnpei is een van de natste plaatsen ter wereld; er kan tot 8400 millimeter regen per jaar vallen. Passaatwinden waaien van december tot maart-juni en komen meestal uit noordoostelijke richting.
Op de eilanden zijn diverse ecosystemen ontstaan met specifieke fauna en flora. Vooral het aantal vogelsoorten ligt relatief hoog; sommige werden echter ingevoerd. De lagunes trekken allerhande tropische vissen, zeeschildpadden en roggen aan. Grotere soorten zoals zwaardvissen, tonijnen, barracuda's en zeilvissen leven dan in de oceaan om de eilanden. Het aantal soorten planten en bomen bedraagt meer dan 600.

Bezienswaardigheden:

Nan Madol, Leluh Ruins, Pakin, Bird Island, Utwa-Walung Marine Park

WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!

Vakantiemogelijkheden:

No entries match your request.