WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!

Displaying 1 - 2 of 2

Naam erfgoed:Twyfelfontein

Foto 1
Foto 2Foto 2
Foto 3Foto 3

Twyfelfontein

Beschrijving erfgoed

Twyfelfontein is de naam van een waterbron en van het dal waarin deze bron ligt, in de bergen van Damaraland in Namibië. In de taal Nama/Damara heet het gebied Uri-Ais, "springende bron". Toen zich in 1947 blanke boeren in de streek vestigden, bleek de bron minder betrouwbaar dan gedacht, hetgeen de huidige naam inspireerde. In 1964 werd de onderneming verlaten, maar de naam is gebleven.

Land(en)
 • Namibië
Continent
 • Afrika
UNESCO-Regio
 • Afrika
Provincie

Kunene

Plaats

Damaraland

Soort erfgoed

Cultuurerfgoed

Coordinaten

20° 35′ 26″ ZB, 14° 22′ 20″ OL

UNESCO-volgnummer

1255

Inschrijvingsjaar

2007

Criteria
 • III. het draagt een unieke of ten minste een exceptionele getuigenis van een culturele traditie of een samenleving, die nog voortleeft of is verdwenen
 • V. het is een bijzonder voorbeeld van een traditionele menselijke bewoning of landgebruik, dat een cultuur (of culturen) vertegenwoordigt, in het bijzonder wanneer het kwetsbaar is geworden ten gevolge van onomkeerbare veranderingen

Naam erfgoed:Zandzee van de Namib

Foto 1
Foto 2Foto 2

Zandzee van de Namib

Beschrijving erfgoed

De Namibwoestijn of kortweg Namib wordt gezien als de oudste woestijn ter wereld. De ca. 200 kilometer brede zandwoestijn strekt zich uit van noord naar zuid langs de Atlantische kust van Namibië over een lengte van ca. 2000 kilometer, vanaf Angola in het noorden tot de Oranjerivier in het zuiden.

De Namib-woestijn is onderdeel van het Namib-Naukluft National Park dat het grootste wildpark van Afrika is. In het midden van de woestijn bevindt zich Sossusvlei, een schilderachtige vallei waar heel soms water staat. Samen met het naastgelegen Dodevlei is Sossusvlei een van de grote toeristische trekpleisters van het land. Langs de kust ligt een zandzee die vanaf 2013 als werelderfgoed beschouwd wordt.

Land(en)
 • Namibië
Continent
 • Afrika
UNESCO-Regio
 • Afrika
Provincie

Hardap

Plaats

n.v.t.

Soort erfgoed

Natuurerfgoed

Coordinaten

24° 45′ ZB, 15° 17′ OL

UNESCO-volgnummer

1430

Inschrijvingsjaar

2013

Criteria
 • VII. het bevat buitengewone natuurverschijnselen of gebieden van buitengewone natuurlijke schoonheid en esthetisch belang
 • VIII. het is een bijzonder voorbeeld van belangrijke lopende ecologische en biologische processen in de evolutie en ontwikkeling van ecosystemen op het land, in zoet water, aan de kust en in en op zee, en van gemeenschappen van planten en dieren.
 • IX. het herbergt de belangrijkste natuurlijke onderkomens voor het behoud van biodiversiteit, inclusief die welke bedreigde soorten herbergen van buitengewone, universele betekenis
 • X. Het is een gebied met een exceptionele, natuurlijke schoonheid.

Landinformatie:

WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!

No entries match your request.

WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!

Vakantiemogelijkheden:

De Trans Afrika Safari (22 dagen)

Windhoek

Enkele reis van Windhoek naar de Victoria Watervallen: de ultieme Afrikaanse safari. Drie weken lang Namibie, Botswana en Zimbabwe ontdekken. U ervaart de cultuur, de landschappen en de wilde dieren van Zuidelijk Afrika terwijl u verblijft in comfortabele lodges of tented camps. Ervaar de schoonheid van het ongerepte Afrika tijdens deze onvergetelijke lodge safari.

Camperrondreis Namibie per camper (24 dagen) - van Windhoek naar Windhoek

Windhoek

Het mooie Namibie ontdekken met uw eigen woning op wielen. Tijdens deze reis kunt u genieten van vrijheid en onafhankelijkheid, maar daarnaast profiteren van het feit dat de campings al voor u zijn gereserveerd, zodat u niet onnodig tijd kwijt bent aan het zoeken naar een overnachtingsplaats. Maak kennis met het diverse Namibie met deze 21 daagse camperreis. Tijdens deze avontuurlijke reis bezoekt u de hoogtepunten van Namibie zoals de Fish River Canyon ('s werelds 2 na grootste canyon), de wilde paarden in de woestijn bij Aus, de Rode duinen van de Sossusvlei, de ruige wildernis van de Namib woestijn, het historische stadje Swakopmund en op zoek naar de BIG FIVE in het Etosha Nationaal Park.

De hoogtepunten Namibie & Botswana (24 dagen)

Windhoek

Deze reis combineert het uitgestrekte Namibie met het safariland bij uitstek: Botswana. U bezoekt tijdens deze reis Afrika's mooiste natuur- en wildparken, waaronder het enorme dierenrijk van Etosha en Sossusvlei, bekend van de hoge zandduinen. Vanuit de Caprivi-strook reist u naar Chobe Nationaal Park in Botswana, waar u de mooiste safari's maakt over land en via de rivier. Aansluitend brengt u een bezoek aan de wereldberoemde Victoria Falls. Hierna vervolgt u uw reis naar Maun, vanwaar u een uitstapje kunt maken naar de Okavango Delta. Maak een riviersafari in een traditionele Mokoro, voordat u via de Kalahari terugreist naar Windhoek. Een onvergetelijke reis die u de diversiteit en schoonheid van Namibie en Botswana laat zien! U overnacht in sfeervolle lodges en hotels op basis van logies en ontbijt.

Best of Namibia (17 dagen)

Windhoek

Deze uitgebalanceerde autoreis is een combinatie van landschappelijke hoogtepunten, safari en steden. Namibie is een land van onmetelijke ruimte. Het droge klimaat maakt het landschap praktisch ongeschikt voor landbouw, het enorme land is nauwelijks gecultiveerd. U zult een constant wisselend landschap aantreffen van pure eenvoud waar mens en dier een hard bevochten bestaan leiden. Vanuit Windhoek rijdt u via de Kalahari naar Fish River Canyon. Ontdek deze op een na grootste Canyon ter wereld en laat u verrassen. Vervolgens rijdt u richting de beroemdste duinen ter wereld, Sossusvlei! Beklim deze duin en geniet van de zonsopkomst, deze zult u niet snel meer vergeten. Via de gezellige badplaats Swakopmund, waar u kunt genieten van het strand, de zeehondenkolonie kan bezoeken of wellicht een cruise maken opzoek naar zeehonden en walvissen komt u aan in Daramaland. Bezoek het Versteende Woud en de rotstekeningen van de Bosjesmannen, waarna u aankomt bij het grootste wildpark van Namibie. In Etosha Nationaal Park heeft u echt alle tijd om op safari te gaan en te genieten wan het rijke wildleven hier. Overnachting in kleinschalige standard hotels, lodges en camps. Accommodatie is schaars in Namibie; wij adviseren u tijdig te boeken, met name in het hoogseizoen!

Wildlife Rehab en Research

Wildlife Rehab en Research

Olifantenproject

Wildlifeproject in Namibië. Maak kennis met de wilde dieren en natuur van Namibië als vrijwilliger in het olifantenproject. We regelen het allemaal!