Onderstaand overzicht geeft een lijst van bedreigd werelderfgoed dat door specifieke gevaren (bijvoorbeeld beschadiging, instorting, verdwijning of oorlog) wordt bedreigd.

Natuurreservaat Mont Nimba

  • Ivoorkust

Mont Nimba is een berg op de grens van Ivoorkust, Liberia en Guinee in West-Afrika. Met 1752 meter vormt Mont Nimba het hoogste punt van deze drie landen. Mont Nimba maakt deel uit van het Nimba Massief.
Sinds 1944 is het gebied een natuurreservaat, met uitzondering van het Liberiaanse deel. Het heeft een omvang van 180 km² en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is een gesloten reservaat, niet toegankelijk voor toerisme. Mont Nimba is rijk aan ijzererts. In het Liberiaanse deel van de berg werd intensieve mijnbouw bedreven totdat in 1989 de reserves waren uitgeput. Door erosie en de combinatie van lagen ijzerkwartsiet, schisten en granietgneis hebben zich bijzondere landschappen gevormd. De berg kreeg zijn naam in december 1929 tijdens de expeditie van Sempere, Sattler en Michelis.

Criteria
  • IX. het herbergt de belangrijkste natuurlijke onderkomens voor het behoud van biodiversiteit, inclusief die welke bedreigde soorten herbergen van buitengewone, universele betekenis
  • X. Het is een gebied met een exceptionele, natuurlijke schoonheid.
Content:
  • Azië
UNESCO-Regio:
  • Afrika
UNESCO-Volgnummer:
155
Inschrijvingsjaar:
1981
Soort erfgoed:
Natuurerfgoed
Bedreiging:
Ja

Landinformatie:

Landoppervlakte:
https://werelderfgoedlijst.nl/landnaam
De informatie, o.a. afbeeldingen en foto's op deze website is afkomstig van diverse openbare bronnen van het internet. Wikipedia is de meest gebruikte bron. Neem contact met ons op als u denkt dat er sprake is van auteursrechtelijk beschermd materiaal.