December 7, 2023
werelderfgoedlijst.nl

Werelderfgoed

Archaeological Zone of Paquimé, Casas Grandes
SrcC6xipSK0

archeologische zone van Paquimé, Casas Grandes

  • Mexico

De archeologische zone van Paquimé, Casas Grandes is een Precolumbiaanse archeologische zone in het noordwesten van Mexico in de staat Chihuahua. De site was ontstaan rond 1130 en groeide uit tot de site zoals teruggevonden met bouwwerken van circa 1350. Paquimé werd in ongeveer 1450 verlaten. De Spaanse ontdekkingsreiziger Francisco de Ibarra vond de site van de Casas Grandes in 1565.
In 1998 tijdens de 22e sessie van de Commissie voor het Werelderfgoed werd Paquimé toegevoegd aan de UNESCO werelderfgoedlijst.

Criteria
  • III. het draagt een unieke of ten minste een exceptionele getuigenis van een culturele traditie of een samenleving, die nog voortleeft of is verdwenen
  • IV. het is een bijzonder voorbeeld van een type gebouw of architectonisch of technologisch ensemble of landschap, dat significante stappen in de menselijke geschiedenis voorstelt
Continent:
  • Noord-Amerika
UNESCO-Regio:
  • Latijns-Amerika en Caraïben
UNESCO-Volgnummer:
560
Inschrijvingsjaar:
1998
Soort erfgoed:
Cultuurerfgoed
Bedreiging:
Nee

Foto 2

De informatie, o.a. afbeeldingen en foto's op deze website is afkomstig van diverse openbare bronnen van het internet. Wikipedia is de meest gebruikte bron. Neem contact met ons op als u denkt dat er sprake is van auteursrechtelijk beschermd materiaal.

Erfgoed

Cultureel en natuurlijk erfgoed (over de hele wereld) dat als onvervangbaar en uniek wordt beschouwd kan door UNESCO als werelderfgoed geclassificeerd worden. Op de werelderfgoedlijst staan alle erfgoederen die deze status behaald hebben.