April 24, 2024
werelderfgoedlijst.nl

Werelderfgoed

Historic Fortified Town of Campeche
UN5oiWgvEl8

Historische versterkte stad Campeche

  • Mexico

Campeche is een typisch voorbeeld van een Caribische havenstad uit de Spaanse koloniale tijd in de Nieuwe Wereld. Het historische centrum heeft zijn buitenmuren en het systeem van vestingwerken behouden. De havenstad is een verstedelijkingsmodel van een barokke koloniale stad, met een dambord stratenpatroon. De verdedigingsmuren rond het historische centrum markeren de invloed van de militaire architectuur in het Caribisch gebied en zijn een voorbeeld van de militaire architectuur uit de 17e en 18e eeuw. De Vestingwerken maken deel uit van een totaal defensiesysteem opgezet door de Spanjaarden om de Caribische zeehavens te beschermen tegen aanvallen van piraten.

Criteria
  • II. het stelt een belangrijke interactie van menselijke waarden tentoon, gedurende een tijdspanne of binnen een cultureel gedeelte van de wereld, voor ontwikkelingen in architectuur of technologie, monumentale kunsten, stadsontwerp of landschapsinrichting
  • IV. het is een bijzonder voorbeeld van een type gebouw of architectonisch of technologisch ensemble of landschap, dat significante stappen in de menselijke geschiedenis voorstelt
Continent:
  • Noord-Amerika
UNESCO-Regio:
  • Latijns-Amerika en Caraïben
UNESCO-Volgnummer:
895
Inschrijvingsjaar:
1999
Soort erfgoed:
Cultuurerfgoed
Bedreiging:
Nee

Foto 2

De informatie, o.a. afbeeldingen en foto's op deze website is afkomstig van diverse openbare bronnen van het internet. Wikipedia is de meest gebruikte bron. Neem contact met ons op als u denkt dat er sprake is van auteursrechtelijk beschermd materiaal.

Erfgoed

Cultureel en natuurlijk erfgoed (over de hele wereld) dat als onvervangbaar en uniek wordt beschouwd kan door UNESCO als werelderfgoed geclassificeerd worden. Op de werelderfgoedlijst staan alle erfgoederen die deze status behaald hebben.