March 22, 2023
werelderfgoedlijst.nl

Werelderfgoed

Royal Palaces of Abomey
l1Byhk46EdE

Koninklijke paleizen van Abomey

  • Benin

Van 1625 tot 1900 volgden 12 koningen elkaar op als hoofd van het machtige koninkrijk van Abomey dat midden 17e eeuw ontstond. Onder de twaalf koningen vestigde het koninkrijk zich als een van de meest krachtige van de westkust van Afrika. Met uitzondering van koning Akaba - die had zijn eigen, aparte behuizing - bouwden alle koningen hun paleizen binnen dezelfde lemen muur. Dit was in overeenstemming met eerdere paleizen wat betreft het gebruik van ruimte en materialen. Het gebied beslaat 47 hectare en de paleizen zijn naast elkaar of boven elkaar gebouwd, op volgorde van troonopvolging.

Criteria
  • IV. het is een bijzonder voorbeeld van een type gebouw of architectonisch of technologisch ensemble of landschap, dat significante stappen in de menselijke geschiedenis voorstelt
Continent:
  • Afrika
UNESCO-Regio:
  • Afrika
UNESCO-Volgnummer:
323
Inschrijvingsjaar:
1985
Soort erfgoed:
Cultuurerfgoed
Bedreiging:
Nee

Foto 2

De informatie, o.a. afbeeldingen en foto's op deze website is afkomstig van diverse openbare bronnen van het internet. Wikipedia is de meest gebruikte bron. Neem contact met ons op als u denkt dat er sprake is van auteursrechtelijk beschermd materiaal.

Erfgoed

Cultureel en natuurlijk erfgoed (over de hele wereld) dat als onvervangbaar en uniek wordt beschouwd kan door UNESCO als werelderfgoed geclassificeerd worden. Op de werelderfgoedlijst staan alle erfgoederen die deze status behaald hebben.