May 3, 2024
werelderfgoedlijst.nl

Werelderfgoed

Nationaal park Noel Kempff Mercado

  • Bolivia

Nationaal park Noel Kempff Mercado is een nationaal park in het noordoostelijke deel van het departement Santa Cruz in Bolivia. Het ligt op de grens van Brazilië.

Het park is opgericht op 28 juni, 1979 met de naam is "Parque Nacional Huancha", maar is later vernoemd naar prof. Noel Kempff Mercado als eerbetoon voor de inzet die hij leverde bij het onderzoek in het park.
Het nationaal park Noel Kempf Mercado bestrijkt een oppervlakte van 15.234 km². Het ligt in één van de meest biodiverse gebieden van de wereld. Bolivia staat bekend om zijn diversiteit in klimaten, fauna en flora. In het gebied van Santa Cruz de la Sierra heerst een subtropisch klimaat, het is er vochtig en warm. De temperatuur in het park ligt tussen de 25°C en 29°C, jaarlijks valt er circa 1500 mm regen. Het park heeft grote gebieden met regenwoud en herbergt vele tropische diersoorten

Criteria
  • IX. het herbergt de belangrijkste natuurlijke onderkomens voor het behoud van biodiversiteit, inclusief die welke bedreigde soorten herbergen van buitengewone, universele betekenis
  • X. Het is een gebied met een exceptionele, natuurlijke schoonheid.
Continent:
  • Zuid-Amerika
UNESCO-Regio:
  • Latijns-Amerika en Caraïben
UNESCO-Volgnummer:
967
Inschrijvingsjaar:
2000
Soort erfgoed:
Natuurerfgoed
Bedreiging:
Nee

Foto 2

De informatie, o.a. afbeeldingen en foto's op deze website is afkomstig van diverse openbare bronnen van het internet. Wikipedia is de meest gebruikte bron. Neem contact met ons op als u denkt dat er sprake is van auteursrechtelijk beschermd materiaal.

Erfgoed

Cultureel en natuurlijk erfgoed (over de hele wereld) dat als onvervangbaar en uniek wordt beschouwd kan door UNESCO als werelderfgoed geclassificeerd worden. Op de werelderfgoedlijst staan alle erfgoederen die deze status behaald hebben.