April 24, 2024
werelderfgoedlijst.nl

Werelderfgoed

Serra da Capivara National Park
kOWG1vCSF_8

Nationaal park Serra da Capivara

  • Brazilië

Nationaal park Serra da Capivara is een nationaal park in het noordoosten van Brazilië. Het gebied is aangewezen als nationaal park om zo de culturele waarden in het gebied te beschermen, zoals rotstekeningen. De archeologische site Pedra Furada is cultureel het meest waardevol in het gebied en is ontdekt door Niède Guidon. Het nationaal park is in 1991 door UNESCO op de werelderfgoedlijst geplaatst.

Het park heeft een totale oppervlakte van 1291 vierkante kilometer en is gelegen in vier verschillende Braziliaanse gemeenten. Uit opgravingen in het park is gebleken dat het gebied in de prehistorie dichtbevolkt was.

Criteria
  • III. het draagt een unieke of ten minste een exceptionele getuigenis van een culturele traditie of een samenleving, die nog voortleeft of is verdwenen
Continent:
  • Zuid-Amerika
UNESCO-Regio:
  • Latijns-Amerika en Caraïben
UNESCO-Volgnummer:
606
Inschrijvingsjaar:
1991
Soort erfgoed:
Cultuurerfgoed
Bedreiging:
Nee

Foto 2

De informatie, o.a. afbeeldingen en foto's op deze website is afkomstig van diverse openbare bronnen van het internet. Wikipedia is de meest gebruikte bron. Neem contact met ons op als u denkt dat er sprake is van auteursrechtelijk beschermd materiaal.

Erfgoed

Cultureel en natuurlijk erfgoed (over de hele wereld) dat als onvervangbaar en uniek wordt beschouwd kan door UNESCO als werelderfgoed geclassificeerd worden. Op de werelderfgoedlijst staan alle erfgoederen die deze status behaald hebben.