April 27, 2024
werelderfgoedlijst.nl

Werelderfgoed

Mistaken Point

  • Canada

Het Mistaken Point Ecological Reserve is een natuurgebied in Canada gelegen in de zuidoostelijke punt van het schiereiland Avalon, deel van het eiland Newfoundland. Newfoundland behoort tot de provincie Newfoundland en Labrador. Mistaken Point beslaat een gebied van 5,7 km².

Het gebied bevat een geologische formatie die ook Mistaken Point wordt genoemd en dewelke fossielen bevat uit het Ediacarium-tijdperk bevat. De fossielen bevatten of verwijzen naar de oudste meercellig organismes ter wereld. De geologische site werd ontdekt in 1967 door de Indische geoloog Shiva Balak Misra, die in die periode studeerde aan de Memorial University of Newfoundland. Op de site is een rotsformatie aan de oppervlakte gekomen die 565 miljoen jaar terug de zeebodem vormde, waardoor de ecologische sporen van de oude diepe zee nu beschikbaar zijn.

Mistaken Point dankt zijn naam aan het feit dat in het mistige plaatselijke weer de kilometers lange klifformaties van Mistaken Point vaak worden aanzien voor deze van het nabijgelegen Cape Race.

Criteria
  • VIII. het is een bijzonder voorbeeld van belangrijke lopende ecologische en biologische processen in de evolutie en ontwikkeling van ecosystemen op het land, in zoet water, aan de kust en in en op zee, en van gemeenschappen van planten en dieren.
Continent:
  • Noord-Amerika
UNESCO-Regio:
  • Europa en Noord-Amerika
UNESCO-Volgnummer:
1497
Inschrijvingsjaar:
2016
Soort erfgoed:
Natuurerfgoed
Bedreiging:
Nee
De informatie, o.a. afbeeldingen en foto's op deze website is afkomstig van diverse openbare bronnen van het internet. Wikipedia is de meest gebruikte bron. Neem contact met ons op als u denkt dat er sprake is van auteursrechtelijk beschermd materiaal.

Erfgoed

Cultureel en natuurlijk erfgoed (over de hele wereld) dat als onvervangbaar en uniek wordt beschouwd kan door UNESCO als werelderfgoed geclassificeerd worden. Op de werelderfgoedlijst staan alle erfgoederen die deze status behaald hebben.