December 7, 2023
werelderfgoedlijst.nl

Werelderfgoed

Huanglong Scenic and Historic Interest Area
DCs51rQYTcQ

Huanglong

  • China

Huanglong is een gebied van landschappelijke en historische betekenis in het noordwesten van de provincie Sichuan, China. Dit gebied staat bekend om zijn kleurrijke poelen, uitgestrekte bossen met een grote biodiversiteit, met sneeuw bedekte bergtoppen, watervallen en warmwaterbronnen. Huanglong is ook de thuisbasis van vele bedreigde diersoorten, waaronder de reuzenpanda. Het nationale park werd in 1992 uitgeroepen tot werelderfgoed.

Criteria
  • VII. het bevat buitengewone natuurverschijnselen of gebieden van buitengewone natuurlijke schoonheid en esthetisch belang
Continent:
  • Azië
UNESCO-Regio:
  • Azië en de Grote Oceaan
UNESCO-Volgnummer:
638
Inschrijvingsjaar:
1992
Soort erfgoed:
Natuurerfgoed
Bedreiging:
Nee

Foto 2

De informatie, o.a. afbeeldingen en foto's op deze website is afkomstig van diverse openbare bronnen van het internet. Wikipedia is de meest gebruikte bron. Neem contact met ons op als u denkt dat er sprake is van auteursrechtelijk beschermd materiaal.

Erfgoed

Cultureel en natuurlijk erfgoed (over de hele wereld) dat als onvervangbaar en uniek wordt beschouwd kan door UNESCO als werelderfgoed geclassificeerd worden. Op de werelderfgoedlijst staan alle erfgoederen die deze status behaald hebben.