December 1, 2020
werelderfgoedlijst.nl

Werelderfgoed

Shirakami-Sanchi
NKqKRgzFLu0

Shirakami-Sanchi

  • Japan

Shirakami-Sanchi is een nationaal park in het noorden van het Japanse eiland Honshu. Het bergachtige gebied strekt zich uit over de prefecturen Akita en Aomori en heeft een oppervlakte van 1300 km². Daarvan staat 169,7 km² op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het gedeelte dat op de erfgoedlijst staat is alleen toegankelijk met toestemming van het Japanse Agentschap voor Bosbeheer. In dit deel van het park zijn ook geen paden aanwezig. In het park komen onder andere de zwarte specht, de Japanse bosgems, de steenarend, de Japanse makaak en de Aziatische zwarte beer voor.

Criteria
  • IX. het herbergt de belangrijkste natuurlijke onderkomens voor het behoud van biodiversiteit, inclusief die welke bedreigde soorten herbergen van buitengewone, universele betekenis
Continent:
  • Azië
UNESCO-Regio:
  • Azië en de Grote Oceaan
UNESCO-Volgnummer:
663
Inschrijvingsjaar:
1993
Soort erfgoed:
Natuurerfgoed
Bedreiging:
Nee

Landinformatie:

Vlag

Japan is een eilandstaat ten oosten van het Aziatische continent. Het land wordt gevormd door 6.852 eilanden in de Grote Oceaan. De grootste eilanden zijn Hokkaido, Honshu, Shikoku en Kyushu, die samen 97{1868778b0ef24ece00e53609969dad8c6294dc3368eeee3e76a20c812951949f} van de totale oppervlakte van Japan beslaan.
De hoofdstad en grootste stad van Japan is Tokio. De omringende agglomeratie Groot-Tokio is met bijna 40 miljoen inwoners de op een na grootste metropool ter wereld. Het gehele land telt 126.702.133 inwoners. Het land is een constitutionele parlementaire monarchie, waarbij de wetgevende macht in handen is van de Kokkai, het parlement.
Japan is 's werelds op twee na grootste economie en lid van grote organisaties als de VN, de G7, de G8 en de G20. De Japanse bevolking geniet de hoogste levensverwachting van alle landen in de wereld en de op twee na laagste kindersterfte.

Provincies:

Hokkaida, Honshu, Shikoku, Kyushu, Okinawa

Landoppervlakte:
377930 km²
Hoofdstad:
Tokio
Overige steden:

Osaka, Nara, Kioto, Kobe, Hiroshima, Yokohama, Nagasaki, Sapporo, Nagano, Nagoya, Fukuoka

Landnummer:
81
Internetlandcode:
.jp
Aantal inwoners:
126702133
Valuta:
  • Japanse Yen
Taal:
Japans
Bezienswaardigheden:

Boeddhistische monumenten nabij Horyu-ji, Kasteel Himeji, Yakushima, Shirakami-Sanchi, Historische monumenten van oud-Kioto, Historische dorpen van Shirakawa-go en Gokayama, Vredesmonument van Hiroshima, Itsukushima-schrijn, Historische monumenten van oud-Nara, Schrijnen en tempels van Nikko, Drie heilige plaatsen en de pelgrimsroute in het Kii-gebergte, Nationaal park Shiretoko, Fuji

Afbeelding 1
De informatie, o.a. afbeeldingen en foto's op deze website is afkomstig van diverse openbare bronnen van het internet. Wikipedia is de meest gebruikte bron. Neem contact met ons op als u denkt dat er sprake is van auteursrechtelijk beschermd materiaal.

Erfgoed

Cultureel en natuurlijk erfgoed (over de hele wereld) dat als onvervangbaar en uniek wordt beschouwd kan door UNESCO als werelderfgoed geclassificeerd worden. Op de werelderfgoedlijst staan alle erfgoederen die deze status behaald hebben.