May 4, 2024
werelderfgoedlijst.nl

Werelderfgoed

Cultuurlandschap van Meymand

  • Iran

Het Cultuurlandschap van Meymand gaat over de semi-nomadische veehouders uit het dorpje Meymand (700 inw.) in de provincie Kermān in Iran. Ze houden hun dieren op de bergweiden en leven in tijdelijke nederzettingen in de lente en de herfst; tijdens de wintermaanden leven ze dieper in de vallei, in grotwoningen.

Criteria
  • V. het is een bijzonder voorbeeld van een traditionele menselijke bewoning of landgebruik, dat een cultuur (of culturen) vertegenwoordigt, in het bijzonder wanneer het kwetsbaar is geworden ten gevolge van onomkeerbare veranderingen
Continent:
  • Azië
UNESCO-Regio:
  • Azië en de Grote Oceaan
UNESCO-Volgnummer:
1423rev
Inschrijvingsjaar:
2015
Soort erfgoed:
Cultuurerfgoed
Bedreiging:
Nee
De informatie, o.a. afbeeldingen en foto's op deze website is afkomstig van diverse openbare bronnen van het internet. Wikipedia is de meest gebruikte bron. Neem contact met ons op als u denkt dat er sprake is van auteursrechtelijk beschermd materiaal.

Erfgoed

Cultureel en natuurlijk erfgoed (over de hele wereld) dat als onvervangbaar en uniek wordt beschouwd kan door UNESCO als werelderfgoed geclassificeerd worden. Op de werelderfgoedlijst staan alle erfgoederen die deze status behaald hebben.