August 6, 2020
werelderfgoedlijst.nl

Werelderfgoed

Dja Faunal Reserve
zVSfUi_qapk

Wildreservaat Dja

  • Kameroen

Wildreservaat Dja in het zuidoosten van Kameroen staat sinds 1987 op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Dja is op deze lijst gekomen doordat het met name een grote faunadiversiteit kent en grotendeels ongerept is. De grens van het reservaat is de rivier Dja. Het reservaat herbergt meer dan 1500 plantensoorten, 107 zoogdiersoorten en 320 vogelsoorten. De oppervlakte van het reservaat is 5260 km². Samen met het Congolese reservaat Odzala-Kokoua en het Gabonese reservaat van Minkébé valt het Dja Reservaat onder het zogenaamde TRIDOM-gebied, een zone die van groot belang is voor de bescherming van het regenwoud-biotoop van het Congo-bassin.

Criteria
  • IX. het herbergt de belangrijkste natuurlijke onderkomens voor het behoud van biodiversiteit, inclusief die welke bedreigde soorten herbergen van buitengewone, universele betekenis
  • X. Het is een gebied met een exceptionele, natuurlijke schoonheid.
Continent:
  • Afrika
UNESCO-Regio:
  • Afrika
UNESCO-Volgnummer:
407
Inschrijvingsjaar:
1987
Soort erfgoed:
Natuurerfgoed
Bedreiging:
Nee

Foto 2

Landinformatie:

Vlag

Kameroen, officieel de Republiek Kameroen is een land in West-Afrika, ontstaan op 1 januari 1961 door samenvoeging van het door Frankrijk gekoloniseerde land en een deel van Brits Kameroen. Voor de Eerste Wereldoorlog was Kameroen een Duitse kolonie. Kameroen heeft 24.360.803 (2016) inwoners.

Kameroen kent een politiek stabiel klimaat, en is daardoor in staat geweest om een goede infrastructuur op te bouwen. Ook kent het land goede landbouw en olie-industrie. Er zijn bewegingen gaande in de richting van democratie, maar tot dusver is de macht in het land in handen van een kleine minderheid. De huidige president is Paul Biya en de premier is Philémon Yang.

Provincies:

Adamaoua, Centre, Est, Extrême-Nord, Littoral, Nord, Nord-Ouest, Sud, Sud-Ouest, Ouest, Buéa, Bafoussam

Landoppervlakte:
475.650 km²
Hoofdstad:
Yaoundé
Overige steden:

Ngaoundéré, Yaoundé, Bertoua, Maroua, Douala, Garoua, Bamenda, Ebolowa,

Landnummer:
237
Internetlandcode:
.cm
Aantal inwoners:
24.360.803
Valuta:
  • CFA_frank
Taal:
Frans, Engels
Bezienswaardigheden:

Noord Kameroen, Centraal Kameroen, Kustgebied, Oost Kameroen, Zuid Kameroen, Douala, Yaounde

Afbeelding 1
De informatie, o.a. afbeeldingen en foto's op deze website is afkomstig van diverse openbare bronnen van het internet. Wikipedia is de meest gebruikte bron. Neem contact met ons op als u denkt dat er sprake is van auteursrechtelijk beschermd materiaal.

Erfgoed

Cultureel en natuurlijk erfgoed (over de hele wereld) dat als onvervangbaar en uniek wordt beschouwd kan door UNESCO als werelderfgoed geclassificeerd worden. Op de werelderfgoedlijst staan alle erfgoederen die deze status behaald hebben.