September 30, 2023
werelderfgoedlijst.nl

Werelderfgoed

Monastery of Horezu
mHQdwbgCb38

Klooster van Horezu

  • Roemenië

Het Klooster van Horezu is een klooster in de stad Horezu, in het zuiden van Roemenië. Het klooster is gebouwd door prins Constantin Brâncoveanu in 1690. Het klooster wordt erkend als een meesterwerk van de "Brâncovean"-stijl, door de schilderingen en decoratie. Op het complex waar het klooster deel van uitmaakt zijn er nog kerken en historische monumenten, gebouwd in 1603 en 1698.
Het is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Criteria
  • II. het stelt een belangrijke interactie van menselijke waarden tentoon, gedurende een tijdspanne of binnen een cultureel gedeelte van de wereld, voor ontwikkelingen in architectuur of technologie, monumentale kunsten, stadsontwerp of landschapsinrichting
Continent:
  • Europa
UNESCO-Regio:
  • Europa en Noord-Amerika
UNESCO-Volgnummer:
597
Inschrijvingsjaar:
1993
Soort erfgoed:
Cultuurerfgoed
Bedreiging:
Nee

Foto 2

De informatie, o.a. afbeeldingen en foto's op deze website is afkomstig van diverse openbare bronnen van het internet. Wikipedia is de meest gebruikte bron. Neem contact met ons op als u denkt dat er sprake is van auteursrechtelijk beschermd materiaal.

Erfgoed

Cultureel en natuurlijk erfgoed (over de hele wereld) dat als onvervangbaar en uniek wordt beschouwd kan door UNESCO als werelderfgoed geclassificeerd worden. Op de werelderfgoedlijst staan alle erfgoederen die deze status behaald hebben.