April 19, 2024
werelderfgoedlijst.nl

Werelderfgoed

Bardejov Town Conservation Reserve
_MmN26FBm-0

Bardejov

  • Slowakije

Bardejov is een historische stad in het noordoosten van Slowakije, nabij de Poolse grens. Het is gelegen in de Šariš-regio en heeft ongeveer 33.400 inwoners. De stad, voor het eerst vermeld in 1241, kent talrijke culturele monumenten in het middeleeuwse stadscentrum, dat grotendeels behouden is gebleven. Bardejov staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Criteria
  • III. het draagt een unieke of ten minste een exceptionele getuigenis van een culturele traditie of een samenleving, die nog voortleeft of is verdwenen
  • IV. het is een bijzonder voorbeeld van een type gebouw of architectonisch of technologisch ensemble of landschap, dat significante stappen in de menselijke geschiedenis voorstelt
Continent:
  • Europa
UNESCO-Regio:
  • Europa en Noord-Amerika
UNESCO-Volgnummer:
973
Inschrijvingsjaar:
2000
Soort erfgoed:
Cultuurerfgoed
Bedreiging:
Nee

Foto 2

De informatie, o.a. afbeeldingen en foto's op deze website is afkomstig van diverse openbare bronnen van het internet. Wikipedia is de meest gebruikte bron. Neem contact met ons op als u denkt dat er sprake is van auteursrechtelijk beschermd materiaal.

Erfgoed

Cultureel en natuurlijk erfgoed (over de hele wereld) dat als onvervangbaar en uniek wordt beschouwd kan door UNESCO als werelderfgoed geclassificeerd worden. Op de werelderfgoedlijst staan alle erfgoederen die deze status behaald hebben.