April 28, 2024
werelderfgoedlijst.nl

Werelderfgoed

Tsingy de Bemaraha Strict Nature Reserve
PDYBgUf4NvU

Natuurreservaat Tsingy de Bemaraha

  • Madagaskar

Tsingy de Bemaraha is een natuurreservaat in Madagaskar dat sinds 1990 ingeschreven staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Het reservaat biedt een zeer gevarieerd landschap: van karstlandschap en kalkmassief (de zogenaamde tsingy) over de vallei van de rivier de Manambolo tot glooiende heuvels met hoge toppen. Dit landschap is bedekt met intacte tropische wouden, meren en mangroven die een habitat zijn voor vele diersoorten, waaronder verscheidene bedreigde vogelsoorten. Het ecotoerisme is een bron van inkomsten voor de mensen uit de regio.

Criteria
  • VII. het bevat buitengewone natuurverschijnselen of gebieden van buitengewone natuurlijke schoonheid en esthetisch belang
  • X. Het is een gebied met een exceptionele, natuurlijke schoonheid.
Continent:
  • Afrika
UNESCO-Regio:
  • Afrika
UNESCO-Volgnummer:
494
Inschrijvingsjaar:
1990
Soort erfgoed:
Natuurerfgoed
Bedreiging:
Nee

Foto 2

De informatie, o.a. afbeeldingen en foto's op deze website is afkomstig van diverse openbare bronnen van het internet. Wikipedia is de meest gebruikte bron. Neem contact met ons op als u denkt dat er sprake is van auteursrechtelijk beschermd materiaal.

Erfgoed

Cultureel en natuurlijk erfgoed (over de hele wereld) dat als onvervangbaar en uniek wordt beschouwd kan door UNESCO als werelderfgoed geclassificeerd worden. Op de werelderfgoedlijst staan alle erfgoederen die deze status behaald hebben.