May 2, 2024
werelderfgoedlijst.nl

Werelderfgoed

Punic Town of Kerkuane and its Necropolis
Xey4YR_ob68

Punische stad Kerkuane en haar necropolis

  • Tunesië

Kerkuane of Kerkouane is een oude stad van de Puniërs in het huidige Tunesië, niet ver van Kaap Bon. De stad is waarschijnlijk tijdens de Eerste Punische Oorlog in circa 250 v.Chr. door de Romeinen verwoest. De stad heeft zo'n 400 jaar bestaan.
De Puniërs waren een zeevarend volk dat afstamde van de Feniciërs. De Feniciërs hebben de stad ook gesticht. Kerkouane was een van de belangrijkste Punische steden samen met Carthago, Hadrumetum (moderne Sousse) en Utica. Tegenwoordig is Kerkouane een werelderfgoed en zijn de ruïnes te bezichtigen.

Criteria
  • III. het draagt een unieke of ten minste een exceptionele getuigenis van een culturele traditie of een samenleving, die nog voortleeft of is verdwenen
Continent:
  • Afrika
UNESCO-Regio:
  • Arabische Staten
UNESCO-Volgnummer:
332
Inschrijvingsjaar:
1985
Soort erfgoed:
Cultuurerfgoed
Bedreiging:
Nee

Foto 2

De informatie, o.a. afbeeldingen en foto's op deze website is afkomstig van diverse openbare bronnen van het internet. Wikipedia is de meest gebruikte bron. Neem contact met ons op als u denkt dat er sprake is van auteursrechtelijk beschermd materiaal.

Erfgoed

Cultureel en natuurlijk erfgoed (over de hele wereld) dat als onvervangbaar en uniek wordt beschouwd kan door UNESCO als werelderfgoed geclassificeerd worden. Op de werelderfgoedlijst staan alle erfgoederen die deze status behaald hebben.