February 23, 2024
werelderfgoedlijst.nl

Werelderfgoed

iSimangaliso Wetland Park
2yHR7JYS-0Q

iSimangaliso Wetland Park

  • Zuid-Afrika

De moeraslanden van het iSimangaliso Wetland Park liggen aan de oostkust van KwaZoeloe-Natal in Zuid-Afrika, zo'n 275 kilometer ten noorden van Durban. Het moeraslandpark is het op twee na grootste park van Zuid-Afrika en omvat 280 kilometer kustlijn, van de Mozambikaanse grens in het noorden tot Mapelane ten zuiden van het estuarium van St. Lucia. Het beslaat 3280 km² aan natuurlijke ecosystemen. Het park omvat het St. Lucia wildreservaat, False Bay Park, St. Lucia Marine Reserve, Sodwana Bay National Park, Maputaland Marine Reserve, Cape Vidal, Ozabeni, Mafabeni, Tewate Wilderness Area en Mkuze wildreservaat.
Het park werd eerder Greater St. Lucia Wetland Park genoemd, maar vanwege de verwarring met het Caribische eiland Saint Lucia op 1 November 2007 hernoemd tot iSimangaliso Wetland Park. Het woord 'isimangaliso' is Zoeloes voor 'een wonder'.
Het moerasland is een zoutwater systeem dat bestaat uit vijf afzonderlijke ecosystemen. De systemen functioneren onafhankelijk van elkaar, maar zijn volledig met elkaar geïntegreerd.

Criteria
  • VII. het bevat buitengewone natuurverschijnselen of gebieden van buitengewone natuurlijke schoonheid en esthetisch belang
  • IX. het herbergt de belangrijkste natuurlijke onderkomens voor het behoud van biodiversiteit, inclusief die welke bedreigde soorten herbergen van buitengewone, universele betekenis
  • X. Het is een gebied met een exceptionele, natuurlijke schoonheid.
Continent:
  • Afrika
UNESCO-Regio:
  • Afrika
UNESCO-Volgnummer:
914
Inschrijvingsjaar:
1999
Soort erfgoed:
Natuurerfgoed
Bedreiging:
Nee

Foto 2

De informatie, o.a. afbeeldingen en foto's op deze website is afkomstig van diverse openbare bronnen van het internet. Wikipedia is de meest gebruikte bron. Neem contact met ons op als u denkt dat er sprake is van auteursrechtelijk beschermd materiaal.

Erfgoed

Cultureel en natuurlijk erfgoed (over de hele wereld) dat als onvervangbaar en uniek wordt beschouwd kan door UNESCO als werelderfgoed geclassificeerd worden. Op de werelderfgoedlijst staan alle erfgoederen die deze status behaald hebben.