July 21, 2024
werelderfgoedlijst.nl

Werelderfgoed

Chaco Culture
DNfkBgU2ILs

Chaco-cultuur

  • Verenigde Staten van Amerika

Al meer dan 200 jaar bewonen Pueblo-volkeren een groot gebied in het zuidwesten van de Verenigde Staten. De hier gelegen Chaco Canyon werd tussen 850 en 1250 een belangrijk centrum van de Pueblo-cultuur, gericht op ceremonies, handel en politieke activiteiten in het Four Corners gebied.

De zo ontstane Chaco-cultuur wordt gekenmerkt door monumentale publieke en ceremoniële gebouwen met een karakteristiek architectuur. De Chaco-cultuur staat sinds 1987 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en omvat naast het Nationaal Historisch Park van de Chaco Cultuur ook nog een aantal kleinere Chaco-locaties

Criteria
  • III. het draagt een unieke of ten minste een exceptionele getuigenis van een culturele traditie of een samenleving, die nog voortleeft of is verdwenen
Continent:
  • Noord-Amerika
UNESCO-Regio:
  • Europa en Noord-Amerika
UNESCO-Volgnummer:
353
Inschrijvingsjaar:
1987
Soort erfgoed:
Cultuurerfgoed
Bedreiging:
Nee
De informatie, o.a. afbeeldingen en foto's op deze website is afkomstig van diverse openbare bronnen van het internet. Wikipedia is de meest gebruikte bron. Neem contact met ons op als u denkt dat er sprake is van auteursrechtelijk beschermd materiaal.

Erfgoed

Cultureel en natuurlijk erfgoed (over de hele wereld) dat als onvervangbaar en uniek wordt beschouwd kan door UNESCO als werelderfgoed geclassificeerd worden. Op de werelderfgoedlijst staan alle erfgoederen die deze status behaald hebben.