September 20, 2021
werelderfgoedlijst.nl

Werelderfgoed

9aWN9v_lIxQ

Doopsite Bethanië aan de overzijde van de Jordaan" (Al Maghtas)"

  • Jordanië
Continent:
  • Azië
UNESCO-Regio:
  • Arabische Staten
UNESCO-Volgnummer:
1446
Inschrijvingsjaar:
2015
Soort erfgoed:
Cultuurerfgoed
Bedreiging:
Nee

Landinformatie:

Vlag

Jordanië, officieel het Hasjemitisch Koninkrijk Jordanië, is een land in het Midden-Oosten. Jordanië is gelegen ten oosten van Israël en de Westelijke Jordaanoever (onderdeel van de Palestijnse Gebieden) met als grens de rivier de Jordaan en de Dode Zee (een zoutmeer). Verder is het land gelegen naast Syrië in het noorden, Irak in het noordoosten en Saoedi-Arabië in het zuidoosten. Het heeft in het zuiden via de Golf van Akaba toegang tot de Rode Zee. De hoofdstad is Amman.

Het staatshoofd van Jordanië is koning Abdoellah II van Jordanië die in 1999 zijn overleden vader Hoessein van Jordanië opvolgde.

Provincies:

Ajlun, Al 'Aqabah, Al Balqa', Al Karak, Al Mafraq, 'Amman, At Tafilah, Az Zarqa', Irbid, Jarash, Ma'an en Madaba

Landoppervlakte:
89.328 km²
Hoofdstad:
Amman
Overige steden:

Amman, Irbid, az-Zarqa, ar-Russayfah, al-Quwaysimah

Landnummer:
962
Internetlandcode:
.jo
Aantal inwoners:
8.185.384
Valuta:
  • Jordaanse Dinar
Taal:
Arabisch
Bezienswaardigheden:

Petra, Wadi Rum, Amman Citadel, Neboberg, Dana Natuurreservaat, Quseir Amra, Ajlun, King Abdullah I Moskee, Montreal, bezienswaardigheid

Afbeelding 1
De informatie, o.a. afbeeldingen en foto's op deze website is afkomstig van diverse openbare bronnen van het internet. Wikipedia is de meest gebruikte bron. Neem contact met ons op als u denkt dat er sprake is van auteursrechtelijk beschermd materiaal.

Erfgoed

Cultureel en natuurlijk erfgoed (over de hele wereld) dat als onvervangbaar en uniek wordt beschouwd kan door UNESCO als werelderfgoed geclassificeerd worden. Op de werelderfgoedlijst staan alle erfgoederen die deze status behaald hebben.