Werelderfgoed
Va7k3jzQ6Qs
Heuvelforten van Rajasthan
- India
- Azië
- Azië en de Grote Oceaan
247
2013
Cultuurerfgoed
Nee
Landinformatie:
India, officieel de Republiek India, is een land in Zuid-Azië. Met 1.266.883.598 inwoners is het na China het meest bevolkte land ter wereld. Wetenschappers voorspellen dat India in 2050 het meest bevolkte land van de wereld is.
India ligt op het Indisch subcontinent en is voor het grootste deel een schiereiland, dat in het westen en zuiden grenst aan de Indische Oceaan en in het oosten aan de Golf van Bengalen. In het noorden grenst het land aan Pakistan, China, Nepal, Bhutan, Myanmar en Bangladesh. Ten zuidoosten van India in de Indische Oceaan ligt de eilandstaat Sri Lanka en ten zuidwesten ervan liggen de Maldiven.
De hoofdstad is New Delhi, maar de grootste stad van het land is Bombay. India is een federale republiek onderverdeeld in 29 staten, 6 unieterritoria en 1 nationaal hoofdstedelijk territorium.
India heeft door zijn grootte verscheidene klimaatzones, variërend van een tropisch klimaat in het zuiden tot een gematigd klimaat in het noorden. Het grootste gedeelte van India wordt ook gekenmerkt door een moessonklimaat en kent 3 seizoenen. Het koele seizoen van oktober tot februari, het hete seizoen van maart tot juni en het regenseizoen van midden juni tot september. De stad Delhi heeft een regenval van ongeveer 640 mm per jaar. De zuidwestelijke kust en het noordoosten van het land kennen veel meer regenval. In Darjeeling in het noordoosten tegen Nepal kan de regenval oplopen tot 3040 mm. Dit in tegenstelling tot de Thar-woestijn in het noordwesten, waar de neerslag niet hoger is dan 50 mm. Het centrale Deccan-plateau is relatief droog.
Chandigarh, Delhi, Daman en Diu, Dadra en Nagar Haveli, Laccadiven, Puducherry, Andamanen en Nicobaren
3287263 km²
New Delhi
Bombay, Delhi, Bangalore, Haiderabad, Ahmedabad, Madras, Calcutta, Poona
91
.in
1266883598
- India Rupees
Hindi
Ajanta, Bodhgaya, Darjeelingspoorweg, Ellora, Fatehpur Sikri, Qutb Minar, Sundarbans, Taj Mahal, Grotten van Ajanta, Grotten van Ellora, Fort van Agra, Zonnetempel van Konarak, Groep monumenten bij Mahabalipuram, Kerken en kloosters in Goa, Humayun's tombe
De informatie, o.a. afbeeldingen en foto's op deze website is afkomstig van diverse openbare bronnen van het internet. Wikipedia is de meest gebruikte bron. Neem contact met ons op als u denkt dat er sprake is van auteursrechtelijk beschermd materiaal.