April 29, 2024
werelderfgoedlijst.nl

Werelderfgoed

zOuRkmwebYE

Arabisch-Normandisch Palermo en de kathedralen van Cefalù en Monreale

  • Italië

Arabisch-Normandisch Palermo en de kathedralen van Cefalù en Monreale staan op de werelderfgoedlijst vanwege hun historische en culturele waarde als een prachtig voorbeeld van de culturele samensmelting en uitwisseling tussen verschillende beschavingen en stijlen.

Palermo, de hoofdstad van Sicilië, werd in de 9e eeuw veroverd door de Arabieren en in de 11e eeuw heroverd door de Normandiërs. De culturele en architecturale invloeden van de Arabische en Normandische heersers zijn nog steeds zichtbaar in de stad. De kathedralen van Cefalù en Monreale zijn ook opgericht in de Normandische periode en vertonen invloeden van Arabische, Byzantijnse en Romaanse stijlen.

Het historische centrum van Palermo en de kathedralen van Cefalù en Monreale zijn opvallende voorbeelden van de Arabisch-Normandische architectuur, met hun mix van islamitische, christelijke en Normandische stijlen. Ze getuigen van een periode van culturele verrijking en tolerantie, waarin verschillende culturen en religies elkaar konden beïnvloeden en bijdragen aan de ontwikkeling van een unieke artistieke en architecturale stijl.

Bovendien zijn de monumenten van Palermo en de kathedralen van Cefalù en Monreale ook van grote historische waarde omdat ze de politieke en culturele geschiedenis van Sicilië weerspiegelen. Hun monumentale architectuur, rijke decoratie en historische context getuigen van de invloed van verschillende culturen en heersers op het eiland.

Het behoud van Arabisch-Normandisch Palermo en de kathedralen van Cefalù en Monreale als werelderfgoed draagt bij aan het behoud van dit belangrijke erfgoed en bevordert het bewustzijn en begrip van de geschiedenis en cultuur van Sicilië en de Mediterrane regio als geheel.

Continent:
  • Europa
UNESCO-Regio:
  • Europa en Noord-Amerika
UNESCO-Volgnummer:
1487
Inschrijvingsjaar:
2015
Soort erfgoed:
Cultuurerfgoed
Bedreiging:
Nee
De informatie, o.a. afbeeldingen en foto's op deze website is afkomstig van diverse openbare bronnen van het internet. Wikipedia is de meest gebruikte bron. Neem contact met ons op als u denkt dat er sprake is van auteursrechtelijk beschermd materiaal.

Erfgoed

Cultureel en natuurlijk erfgoed (over de hele wereld) dat als onvervangbaar en uniek wordt beschouwd kan door UNESCO als werelderfgoed geclassificeerd worden. Op de werelderfgoedlijst staan alle erfgoederen die deze status behaald hebben.