August 5, 2021
werelderfgoedlijst.nl

Werelderfgoed

84u90a6qA6k

Nationaal Park Los Katíos

  • Colombia
Continent:
  • Zuid-Amerika
UNESCO-Regio:
  • Latijns-Amerika en Caraïben
UNESCO-Volgnummer:
711
Inschrijvingsjaar:
1994
Soort erfgoed:
Natuurerfgoed
Bedreiging:
Nee

Landinformatie:

Vlag

De Republiek Colombia is een land in het noordwesten van Zuid-Amerika. De hoofdstad is Bogota. Het land grenst in het noorden aan de Caraïbische Zee, in het oosten aan Venezuela, in het zuidoosten aan Brazilië, in het zuiden aan Peru en Ecuador en in het westen aan Panama en de Grote Oceaan.

Landoppervlakte:
1.141.748 km²
Hoofdstad:
Bogota
Overige steden:

Bogota, Medellin, cali, Barranquilla, Cartagena, Cucuta, Bucaramanga, Ibague, Soledad, Pereira, Santa Marta, Soacha, San Juan de Pasto, Monteria, Manizales, Manizales, Bello, Valledupar, Neiva, Buenaventura

Landnummer:
57
Internetlandcode:
.co
Aantal inwoners:
47.220.856
Valuta:
  • Colombiaanse Peso
Taal:
Spaans
Bezienswaardigheden:

Medellin, San Andres, Taganga , National Parque Tayrona, Amazone, Bogota, De koffiedriehoek, Het Caribische Cartagena, Salsa leren in Cali, La Guajira woestijn

Afbeelding 1
De informatie, o.a. afbeeldingen en foto's op deze website is afkomstig van diverse openbare bronnen van het internet. Wikipedia is de meest gebruikte bron. Neem contact met ons op als u denkt dat er sprake is van auteursrechtelijk beschermd materiaal.

Erfgoed

Cultureel en natuurlijk erfgoed (over de hele wereld) dat als onvervangbaar en uniek wordt beschouwd kan door UNESCO als werelderfgoed geclassificeerd worden. Op de werelderfgoedlijst staan alle erfgoederen die deze status behaald hebben.