Hoogovens van Engelsberg

  • Zweden

De Hoogovens van Engelsberg (Zweeds:Engelsbergs bruk) zijn één van de veertien werelderfgoederen op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO in Zweden, opgenomen op deze lijst in 1993, het is een cultuurerfgoed.

De hoogovens van Engelsberg bevinden zich in Västmanland, en het is een industriemuseum.

Het was in de 18e en 19e eeuw een van de modernste hoogovens in Europa. Tot het monument behoren het herenhuis met park, de bureaugebouwen, arbeiderswoningen en natuurlijk de industriegebouwen, waarin zich nog altijd het gehele toenmalige technische machinepark bevindt.

Criteria
  • IV. het is een bijzonder voorbeeld van een type gebouw of architectonisch of technologisch ensemble of landschap, dat significante stappen in de menselijke geschiedenis voorstelt
Content:
  • Europa
UNESCO-Regio:
  • Europa en Noord-Amerika
UNESCO-Volgnummer:
556
Inschrijvingsjaar:
1993
Soort erfgoed:
Cultuurerfgoed

Landinformatie:

Provincies:

https://werelderfgoedlijst.nl/wp-content/uploads/gravity_forms/6-b6759d1e1f41044f6a6ad8d87d586cec/2016/09/800px-Engelsberg-Huettenwerk-01.jpg

Landoppervlakte:
https://werelderfgoedlijst.nl/landnaam
De informatie, o.a. afbeeldingen en foto's op deze website is afkomstig van diverse openbare bronnen van het internet. Wikipedia is de meest gebruikte bron. Neem contact met ons op als u denkt dat er sprake is van auteursrechtelijk beschermd materiaal.