Nationaal park Pirin

  • Bulgarije

Het Nationaal park Pirin omvat een gebied van 42 km² op een hoogte van 1008 tot 2.914 m in het Piringebergte in het zuidwesten van Bulgarije. Het nationaal park kenmerkt zich door een kalkstenen Balkanlandschap, met meren, watervallen, holen en pijnboombossen.

De ruwe bergen, met zowat 70 ijzige meren die door hen worden verspreid, zijn het tehuis van honderden endemische en zeldzame soorten. Veel waarvan zijn voor de Balkan Pleistocene flora representatief. De bergen hebben ook diverse en unieke landschappen van grote esthetische waarde.

Het nationale park had sinds 1962 een kleinere voorloper in de vorm van het nationale park Vihren. Sinds 1983 maakt het gebied deel uit van de Werelderfgoedlijst van de UNESCO en in 1998 werd het een nationaal park onder zijn huidige naam.

Criteria
  • VII. het bevat buitengewone natuurverschijnselen of gebieden van buitengewone natuurlijke schoonheid en esthetisch belang
  • VIII. het is een bijzonder voorbeeld van belangrijke lopende ecologische en biologische processen in de evolutie en ontwikkeling van ecosystemen op het land, in zoet water, aan de kust en in en op zee, en van gemeenschappen van planten en dieren.
  • IX. het herbergt de belangrijkste natuurlijke onderkomens voor het behoud van biodiversiteit, inclusief die welke bedreigde soorten herbergen van buitengewone, universele betekenis

Foto 2

Content:
  • Europa
UNESCO-Regio:
  • Europa en Noord-Amerika
UNESCO-Volgnummer:
225
Inschrijvingsjaar:
1983
Soort erfgoed:
Natuurerfgoed
Bedreiging:
Nee

Landinformatie:

Provincies:

https://werelderfgoedlijst.nl/wp-content/uploads/gravity_forms/6-b6759d1e1f41044f6a6ad8d87d586cec/2016/12/4.jpg

Landoppervlakte:
https://werelderfgoedlijst.nl/landnaam
Bezienswaardigheden:

oblast Blagoevgrad

De informatie, o.a. afbeeldingen en foto's op deze website is afkomstig van diverse openbare bronnen van het internet. Wikipedia is de meest gebruikte bron. Neem contact met ons op als u denkt dat er sprake is van auteursrechtelijk beschermd materiaal.