Architecturaal werk van Le Corbusier, een buitengewone bijdrage aan de Moderne Beweging

  • Duitsland

Het Architecturaal werk van Le Corbusier, "een buitengewone bijdrage aan de moderne beweging" is een inschrijving op de UNESCO werelderfgoedlijst waarbij zeventien bouwwerken van de Frans-Zwitserse architect Le Corbusier geklasseerd werden als cultureel werelderfgoed. De bouwwerken bevinden zich in Argentinië, België, Duitsland, Frankrijk, India, Japan en Zwitserland, met een merendeel in Frankrijk. Om die reden beschouwt de Commissie voor het Werelderfgoed de inschrijving ook als een inschrijving uit de UNESCO regio "Europa en Noord-Amerika".

De uiteindelijke goedkeuring na enkele eerdere voordrachten en verwijzingen naar latere sessies vond plaats in juli 2016 tijdens de 40e sessie van de Commissie voor het Werelderfgoed die doorging in Istanboel.

Criteria
  • I. het vertegenwoordigt een meesterwerk van een creatief menselijk genie
  • II. het stelt een belangrijke interactie van menselijke waarden tentoon, gedurende een tijdspanne of binnen een cultureel gedeelte van de wereld, voor ontwikkelingen in architectuur of technologie, monumentale kunsten, stadsontwerp of landschapsinrichting
  • VI. het is direct of tastbaar verbonden met gebeurtenissen of levende tradities, met ideeën, of geloof, met artistieke en literaire werken van bijzondere universele betekenis (de commissie beschouwt dit criterium alleen als toepasbaar in bijzondere omstandigheden en alleen in combinatie met een ander cultureel of natuurlijk criterium op de lijst)

Foto 2

Content:
  • Europa
UNESCO-Regio:
  • Europa en Noord-Amerika
UNESCO-Volgnummer:
1321
Inschrijvingsjaar:
2016
Bedreiging:
Nee

Landinformatie:

Provincies:

https://werelderfgoedlijst.nl/wp-content/uploads/gravity_forms/6-b6759d1e1f41044f6a6ad8d87d586cec/2016/12/561.jpg

Aantal inwoners:
https://werelderfgoedlijst.nl/wp-content/uploads/gravity_forms/6-b6759d1e1f41044f6a6ad8d87d586cec/2016/12/581.jpg
De informatie, o.a. afbeeldingen en foto's op deze website is afkomstig van diverse openbare bronnen van het internet. Wikipedia is de meest gebruikte bron. Neem contact met ons op als u denkt dat er sprake is van auteursrechtelijk beschermd materiaal.