Aphrodisias

  • Turkije

Aphrodisias staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO vanwege de uitzonderlijke universele waarde van de overblijfselen van deze oude stad in Anatolië, Turkije. Aphrodisias was een belangrijke stad in de Romeinse tijd en was vooral bekend om zijn sculptuur en architectuur.

De stad bevat talloze overblijfselen van oude monumenten, waaronder de tempel van Aphrodite, het theater, de agora, de baden en het stadion. De stad was ook de thuisbasis van een beroemde sculptuurschool en bevat veel beelden en andere sculpturen die in de stad zijn gevonden.

Aphrodisias is een belangrijk archeologisch en cultureel centrum en trekt jaarlijks duizenden bezoekers van over de hele wereld. Het behoud en de bescherming van de overblijfselen van Aphrodisias als werelderfgoed dragen bij aan het behoud van deze belangrijke archeologische vindplaats en bevorderen het bewustzijn en begrip van de geschiedenis en cultuur van de regio en de oude Romeinse beschaving.

Content:
  • Europa
UNESCO-Regio:
  • Europa en Noord-Amerika
UNESCO-Volgnummer:
1519
Inschrijvingsjaar:
2017
Soort erfgoed:
Cultuurerfgoed
Bedreiging:
Nee

Landinformatie:

Landoppervlakte:
https://werelderfgoedlijst.nl/landnaam
De informatie, o.a. afbeeldingen en foto's op deze website is afkomstig van diverse openbare bronnen van het internet. Wikipedia is de meest gebruikte bron. Neem contact met ons op als u denkt dat er sprake is van auteursrechtelijk beschermd materiaal.