• Afghanistan

Bedreiging:
Nee

Landinformatie:

Vlag

Afghanistan, officieel de Islamitische Republiek Afghanistan, is een land in Centraal-Azië. Het land heeft een bevolking van ongeveer 31 miljoen mensen, die wonen op een grondgebied van ruim 652.000 km². Het land wordt begrensd door Pakistan in het zuiden en oosten, Iran in het westen, Turkmenistan, Oezbekistan en Tadzjikistan in het noorden en China in het verre noordoosten.
De Afghaanse cultuur bestaat al meer dan twee millennia en gaat in ieder geval terug tot de tijd van de Achaemeniden rond 500 v. Chr. Het is vooral een nomadische en tribale samenleving, met in verschillende regio's van het land een eigen traditie, als gevolg van het multiculturele en multilinguale karakter van de natie. In de zuidelijke en oostelijke regio, maar ook in West-Pakistan dat in het verleden deel uitmaakte van Afghanistan, leven de mensen volgens de Pashtun-cultuur door het volgen van Pashtunwali, een oude manier van leven die nog steeds bewaard is gebleven. De rest van het land is cultureel Perzisch en Turks. Sommige niet-Pashtuns die wonen in de nabijheid van de Pashtuns hebben de Pashtunwali aangenomen, terwijl sommige Pashtuns de Perzische cultuur hebben overgenomen. Miljoenen Afghanen die in Pakistan en Iran leven zijn in de afgelopen 30 jaar beïnvloed door de culturen van de naburige landen.

Landoppervlakte:
652.000 km²
Hoofdstad:
Kabul
Overige steden:

Herat, Kandahar, Mazar-i-Shraif, Jalalabad, Kunduz, Pol-e Chomri, Mayana, Sjeberghan, Taloqan

Landnummer:
93
Internetlandcode:
.af
Aantal inwoners:
31000000
Valuta:
  • Afghaanse Afghani
Taal:
Pasjtoe, Dari
Bezienswaardigheden:

Boeddha's van Bamyan, Nationaal park Band-e Amir, Blauwe moskee van Mazar-i-Sharif, Vrijdagmoskee van Herat, Afghaans Nationaal Museum, Minaret en archeologische ruïnes van Jam, Bagh-e Babur

De informatie, o.a. afbeeldingen en foto's op deze website is afkomstig van diverse openbare bronnen van het internet. Wikipedia is de meest gebruikte bron. Neem contact met ons op als u denkt dat er sprake is van auteursrechtelijk beschermd materiaal.