Everglades National Park

Everglades National Park

  • Verenigde Staten van Amerika

Everglades National Park is een natuurgebied in het zuidwesten van de staat Florida in de VS. Het park werd in 1979 door UNESCO op de Werelderfgoedlijst geplaatst. In 2010 werd het gebied tot bedreigd werelderfgoed verklaard.

Dit kwetsbare en complexe ecosysteem combineert een brede ondiepe rivier met een subtropisch klimaat en een verscheidenheid aan flora en fauna. Het herbergt zeldzame en bedreigde diersoorten zoals de Amerikaanse krokodil en de Floridapanter. Het natuurgebied (6106 km²) wordt bepaald door afwisselende perioden van droogte en overstroming, branden, zonneschijn en hevige regenval.

Foto 2

Content:
  • Noord-Amerika
UNESCO-Regio:
  • Europa en Noord-Amerika
UNESCO-Volgnummer:
76
Inschrijvingsjaar:
1979
Soort erfgoed:
Natuurerfgoed
Bedreiging:
Ja

Landinformatie:

Vlag

De Verenigde Staten, officieel de Verenigde Staten van Amerika, afgekort VS , vaak Amerika genoemd, zijn een federatie van 50 staten en het District of Columbia, grotendeels in Noord-Amerika gelegen. Twee van de vijftig staten, Alaska en Hawaï, grenzen niet aan de andere staten. Tot het land behoren ook diverse eilandgebieden in de Caraïbische Zee en de Grote Oceaan. De Verenigde Staten zijn het op twee na grootste land ter wereld in bevolking, na China en India. Tevens is het het op twee na grootste land in oppervlakte, na Rusland en Canada.
De VS wordt in het noorden begrensd door Canada en in het zuiden door Mexico. De westkust wordt gevormd door de Grote of Stille Oceaan terwijl de Atlantische Oceaan ten oosten en de Golf van Mexico ten zuiden van het land liggen. De zeegrens met Rusland loopt tussen de Diomedeseilanden: Groot-Diomede en Klein-Diomede. De twee eilanden liggen maar enkele kilometers van elkaar verwijderd. Alaska heeft zijn noordgrens aan de Noordelijke IJszee. Washington D.C. is de hoofdstad en het politieke centrum, New York is de grootste stad en het economisch centrum.
De VS heeft verregaande samenwerkingsovereenkomsten met de onafhankelijke landen Marshalleilanden, Palau en Micronesia. Deze overeenkomsten, die bekendstaan als de Compacts of Free Association, regelen de financiële hulp en de defensie van deze landen door de Verenigde Staten, alsook algemeen militair gebruik van gebieden erin. Bovendien is de VS met buurlanden Mexico en Canada verbonden in NAFTA.

Provincies:

Alabama, Alaska, Arizona, Arkansas, Californië, Florida, Illinois, New York, Ohio, Pennsylvania, Texas, Virginia, Washington

Landoppervlakte:
9826675 km²
Hoofdstad:
Washington D.C.
Overige steden:

New York, Los Angeles, Chicago, Houston, Philadelphia, Phoenix, San Diego, San Fransisco, Atlanta, Miami, Boston, Denver, New Orleans, Detroit, Las Vegas

Landnummer:
1
Internetlandcode:
.us
Aantal inwoners:
323995528
Valuta:
  • Amerikaanse Dollar
Taal:
Engels
Bezienswaardigheden:

Centraal Park , National September 11 Memorial & Museum, De fonteinen van de Bellagio, Metropolitan Museum of Art, Alcatraz , Golden Gate Bridge , Manhattan Skyline, Lincoln Memorial, Savannah Historic District , Blue Ridge Parkway, Brooklyn Bridge, Statue of Liberty

De informatie, o.a. afbeeldingen en foto's op deze website is afkomstig van diverse openbare bronnen van het internet. Wikipedia is de meest gebruikte bron. Neem contact met ons op als u denkt dat er sprake is van auteursrechtelijk beschermd materiaal.