Dominica

Dominica, officieel: Gemenebest Dominica, is een onafhankelijke eilandstaat in de Caribische Zee. Het ligt ten zuiden van Guadeloupe en ten noorden van Martinique, en behoort tot de Bovenwindse Eilanden van de Kleine Antillen.
Dominica heeft een van de ruigste en natuurlijkste landschappen in de Caraïben. De oostkant van het eiland is bedekt met dicht, tropisch regenwoud. De passaatwinden zorgen op sommige plaatsen tot een jaarlijkse neerslag van wel 900 cm. Die hoge neerslagwaarden zorgen voor talrijke riviertjes, poelen en watervallen. De westkust daarentegen ligt in de regenschaduw van de vrij hoge bergen en ontvangt slechts tot 150 cm regen.
Geologisch gezien maakt Dominica deel uit van de vulkanenreeks van de Kleine Antillen. Het is het jongste eiland van de reeks en is nog in volle opbouw. Alhoewel er al enkele duizenden jaren geen vulkaanuitbarstingingen meer voorkwamen, heeft het eiland toch een zestal slapende vulkanen, actieve zwavelbronnen en het op één na grootste kokende meer ter wereld.

Continent:
Noord-Amerika
Provincies:

Saint Andrew, Saint David, Saint George, Saint John, Saint Joseph, Saint Luke, Saint Mark, Saint Patrick, Saint Paul, Saint Peter

Landoppervlakte:
751 km²
Hoofdstad:
Roseau
Overige steden:

Portsmouth, Penville, Marigot, Wesley, Calibishie, Tanetane, Rosalie, Berekua, Loubiere, Canefield, Mahaut, La Plaine

Landnummer:
767
Internetlandcode:
.dm
Aantal inwoners:
73757
Valuta:
  • Oost Caribische Dollar
Taal:
Engels
Bezienswaardigheden:

Boiling Lake, Titou Gorge, Emerald Pool Nature Trail, Emerald Pool Nature Trail, Morne Bruce, Morne Nichols, Toucari Bay, Rodney's Rock

De informatie, o.a. afbeeldingen en foto's op deze website is afkomstig van diverse openbare bronnen van het internet. Wikipedia is de meest gebruikte bron. Neem contact met ons op als u denkt dat er sprake is van auteursrechtelijk beschermd materiaal.

Klik hier om al het werelderfgoed van Dominica te bekijken.