Dominicaanse Republiek

De Dominicaanse Republiek is een land op het eiland Hispaniola, in het Caribisch gebied. Het beslaat ongeveer twee derde van het eiland. In het westen grenst het aan Haïti, in het oosten ligt het eiland Puerto Rico, ten noorden de Atlantische Oceaan en ten zuiden de Caraïbische Zee. De Republiek is op 27 februari 1844 uitgeroepen. De hoofdstad Santo Domingo de Guzmán ligt aan de zuidkust en is in 1502 ontstaan uit het in 1496 gebouwde La Nueva Isabela. De Dominicaanse Republiek heeft drie eilanden van enige omvang, Saona, Isla Catalina en Isla Beata, waarvan Saona met 110 km² het grootste is.
De Dominicaanse Republiek is bij de toeristen gewild om het zomerse klimaat. In het noorden liggen b.v. de bekende badplaatsen Puerto Plata en oostelijk daarvan Sosúa. Nog verder naar het oosten ligt Cabarete met een kilometers lang wit palmenstrand. Hier wordt ook veel gesurft en er zijn veel golfbanen in de buurt. Las Terrenas ligt in het noorden van de provincie Samana en is bekend om de mooie stranden en de bultrugwalvissen die daar ieder jaar vertoeven. In het zuidoosten van het schiereiland ligt Samaná, de eerste stad op het schiereiland met in cement nagebouwde oude huizen. Hier zijn ook prachtige stranden en natuurgebieden en een walvismuseum met informatie over de bultrugwalvissen die daar ieder jaar komen. In Samaná en Las Terrenas kan men aan het begin van het jaar de walvissen bekijken die hier komen paren en baren. Dit schouwspel kan vanaf de wal of dichterbij vanaf een speciale walvisvriendelijke excursieboot worden bewonderd.

Continent:
Noord-Amerika
Provincies:

Cibao Norte, Cibao Sur, Cibao Nordeste, Cibao Noroeste, Valdesia, Enriquillo, El Valle, Yuma, Higüamo, Ozama

Landoppervlakte:
48192 km²
Hoofdstad:
Santo Domingo de Guzmán
Overige steden:

Azua, San Francisco de Macorís, Moca, Higüey, La Romana, Concepción de La Vega, Puerto Plata, Santo Domingo Este, Santiago de los Caballeros

Landnummer:
1809
Internetlandcode:
.do
Aantal inwoners:
10606865
Valuta:
  • Dominicaanse Peso
Taal:
Spaans
Bezienswaardigheden:

Bávaro, Altos de Chavón, Kathedraal van Santo Dominigo, Los Haitises, Fortaleza Ozama, Faro a Colón, Samaná Bay, Monumento de Santiago, Puerta del Conde

De informatie, o.a. afbeeldingen en foto's op deze website is afkomstig van diverse openbare bronnen van het internet. Wikipedia is de meest gebruikte bron. Neem contact met ons op als u denkt dat er sprake is van auteursrechtelijk beschermd materiaal.

Klik hier om al het werelderfgoed van Dominicaanse Republiek te bekijken.