Fiji

Fiji, officieel de Republiek Fiji, is een land in Melanesië, in Oceanië op het zuidelijk halfrond. Het bestaat uit meer dan 332 eilanden waarvan er 106 bewoond zijn. De grootste zijn Viti Levu waarop de hoofdstad Suva ligt en Vanua Levu. Aangrenzende territoriale wateren zijn die van Vanuatu, Salomonseilanden, Tuvalu, Wallis en Futuna en Tonga.
De Fiji-eilanden zijn erg bergachtig met pieken tot boven de 1300 meter, met als hoogste punt de Tomanivi of Victoria (1324 m). Er heerst een tropisch klimaat en de eilanden zijn bedekt met tropische bossen.
Op het grootste eiland Viti Levu bevindt zich de hoofdstad: Suva, waar bijna driekwart van de totale bevolking woont. Andere belangrijke steden op Viti Levu zijn: Lautoka en Nadi.
De nationale sport op Fiji is rugby. Hoewel Fiji een klein land is, wordt deze sport op een hoog niveau gespeeld. Het land is altijd in de top 20 van de wereldranglijst te vinden en heeft zich voor alle wereldkampioenschappen behalve die van 1995 geplaatst. Hierbij is men echter nooit verder gekomen dan de kwartfinales. In 2016 wist het land beslag te leggen op de gouden medaille tijdens de Olympische Spelen. Rugbyspelers uit Fiji kunnen ook uitgenodigd worden voor de Pacific Islanders.

Continent:
Oceanië
Provincies:

Naitasiri, Namosi, Rewa, Serua, Tailevu, Bua, Cakaudrove, Macuata, Kadavu, Lau, Lomaiviti, Ba, Nadroga-Navosa, Ra

Landoppervlakte:
18272 km²
Hoofdstad:
Suva
Overige steden:

Labasa, Levuka, Lautoka, Nadi

Landnummer:
679
Internetlandcode:
.fj
Aantal inwoners:
915303
Valuta:
  • Fiji Dollar
Taal:
Fijisch
Bezienswaardigheden:

Kula Eco Park, Fiji Museum, Mount Tomanivi, Albert Park, Yasawa, Nukulau

De informatie, o.a. afbeeldingen en foto's op deze website is afkomstig van diverse openbare bronnen van het internet. Wikipedia is de meest gebruikte bron. Neem contact met ons op als u denkt dat er sprake is van auteursrechtelijk beschermd materiaal.

Klik hier om al het werelderfgoed van Fiji te bekijken.