Mozambique

Mozambique, officieel de Republiek Mozambique, is een land in het zuidoosten van Afrika. Het grenst aan Tanzania, Malawi, Zambia, Zimbabwe, Zuid-Afrika, Swaziland en de Straat Mozambique, met aan de andere kant het eiland Madagaskar.
De kust is 2655 km lang. Dwars door het land stroomt de Zambezi rivier vanuit het buurland Zambia naar de oceaan. Mozambique is bijna 20 keer zo groot als Nederland en 26 keer zo groot als België.
Mozambique heeft een tropisch tot subtropisch klimaat met een regenseizoen van oktober tot maart.
Het laagland en de plateaus hebben een savanneklimaat met een droge periode in de winter. De Indische oceaan verhoogt de luchtvochtigheid in de kuststreken. Desondanks zijn deze kuststreken in het noorden toch droger dan het binnenland, omdat het binnenland ook neerslag uit stijgingsregens ontvangt. In het zuiden is de kuststrook wel vochtiger dan het binnenland.

Continent:
Afrika
Provincies:

Cabo Delgado, Gaza, Inhambane, Manica, Maputo, Nampula, Niassa, Sofala, Tete, Zambezia

Landoppervlakte:
801590 km²
Hoofdstad:
Maputo
Overige steden:

Xai-Xai, Inhambane, Beira

Landnummer:
258
Internetlandcode:
.mz
Aantal inwoners:
25930150
Valuta:
  • Mozambique Metical
Taal:
Portugees
Bezienswaardigheden:

Maputo Elephant Reserve, National Park Limpopo, Markt in Pemba, Ilha de Mozambique, Inhaca, Beira Cathedral , Limpopo Nationaal Park

De informatie, o.a. afbeeldingen en foto's op deze website is afkomstig van diverse openbare bronnen van het internet. Wikipedia is de meest gebruikte bron. Neem contact met ons op als u denkt dat er sprake is van auteursrechtelijk beschermd materiaal.

Klik hier om al het werelderfgoed van Mozambique te bekijken.