Pakistan

Pakistan, officieel de Islamitische Republiek Pakistan, is een land in Zuid-Azië dat ligt op het Indisch subcontinent, grenzend aan India, Afghanistan, Iran, China en aan de Arabische Zee. De hoofdstad is Islamabad. Met een inwoneraantal van 201.995.540 staat Pakistan op de zesde plaats in de Lijst van landen naar inwonertal. Pakistan maakte oorspronkelijk samen met India en Bangladesh deel uit van Brits-Indië.
Pakistan heeft een oppervlakte van 796.095 km². Ten zuiden van het land bevindt zich de Arabische Zee, met 1046 km kustlijn. Ten oosten ligt India, ten noordoosten China, ten noorden en noordwesten ligt Afghanistan en ten westen ligt Iran.
De belangrijkste rivier is de Indus. Het noorden van Pakistan is bergachtig, en sommige bergen, zoals de K2 in Kasjmir, behoren tot de hoogste in de wereld. In het zuiden vindt men het Kirthargebergte. In het zuiden komen woestijnen voor.

Continent:
Azië
Provincies:

Sindh, Punjab, Khyber-Paktunkhwa, Beloetsjistan

Landoppervlakte:
796095 km²
Hoofdstad:
Islamabad
Overige steden:

Karachi, Lahore, Faisalabad, Rawalpindi, Multan, Hyderabad, Gujranwala, Pesjawar, Quetta

Landnummer:
92
Internetlandcode:
.pk
Aantal inwoners:
201995540
Valuta:
  • Pakistaanse Roepie
Taal:
Urdu
Bezienswaardigheden:

Badshahi Mosque, Faisal Mosque, Wagah Border , Lahore Fort, Margalla Hills, Daman-e-Koh, Pakistan monument, Frere Hall, Empress Market, Fort Rohtas

De informatie, o.a. afbeeldingen en foto's op deze website is afkomstig van diverse openbare bronnen van het internet. Wikipedia is de meest gebruikte bron. Neem contact met ons op als u denkt dat er sprake is van auteursrechtelijk beschermd materiaal.

Klik hier om al het werelderfgoed van Pakistan te bekijken.