Marshalleilanden

De Marshalleilanden, officieel de Republiek der Marshalleilanden, zijn een eilandengroep en sinds 1986 een onafhankelijke staat in de Stille Oceaan ten noorden van Nauru en Kiribati, ten oosten van Micronesia en ten zuiden van het eiland Wake.
De Marshalleilanden waren ongeveer 1000 voor Christus zeker al bewoond. Spanjaarden ontdekten de eilanden in 1529. In 1885 werd de archipel een Duits protectoraat, als deel van Duits-Nieuw-Guinea. Tijdens de Eerste Wereldoorlog veroverde Japan de eilanden; in 1920 werd die overname goedgekeurd in het Verdrag van Versailles en later door de Volkerenbond gesanctioneerd. Op 31 januari 1944 veroverden de Verenigde Staten de eilandengroep. Na de Tweede Wereldoorlog werd het een trustschap van de Verenigde Naties onder Amerikaans bestuur.
De eilanden zijn vernoemd naar de Britse ontdekkingsreiziger-kapitein John Marshall, die er in 1788 voet aan wal zette.
De archipel bestaat uit 30 atollen en 1100 eilanden. Het op één na meest bevolkte atol van het land, Kwajalein, is het grootste atol ter wereld.

Continent:
Oceanië
Provincies:

Ailinginae, Ailinglaplap, Ailuk, Arno, Aur, Bikar, Bikini, Bokak, Ebon, Enewetak, Erikub, Jabat, Jaluit, Jemo, Kili, Kwajalein, Lae, Lib,Likiep, Majuro, Maloelap, Mejit, Mili, Namorik, Namu, Rongelap, Rongrik, Toke, Ujae,Ujelang, Utirik, Wotho, Wotje

Landoppervlakte:
181 km²
Hoofdstad:
Majuro
Overige steden:

Jabor, Ine

Landnummer:
692
Internetlandcode:
.mh
Aantal inwoners:
73376
Valuta:
  • Amerikaanse Dollar
Taal:
Engels
Bezienswaardigheden:

Arno Atoll, Ebeye Island, Kalalin Pass, Maloelap Atoll, Majuro Bridge, Cathedral of the Assumption

De informatie, o.a. afbeeldingen en foto's op deze website is afkomstig van diverse openbare bronnen van het internet. Wikipedia is de meest gebruikte bron. Neem contact met ons op als u denkt dat er sprake is van auteursrechtelijk beschermd materiaal.

Klik hier om al het werelderfgoed van Marshalleilanden te bekijken.