Venezuela

De Bolivariaanse Republiek Venezuela is een land in het noorden van Zuid-Amerika, dat grenst aan de Caribische Zee en de Atlantische Oceaan in het noorden, Guyana in het oosten, Brazilië in het zuiden en Colombia in het westen. Voor de Venezolaanse kust liggen Aruba, Bonaire, Curaçao, Isla Margarita en Trinidad en Tobago.
Het adjectief bolivariaanse slaat op de Zuid-Amerikaanse vrijheidsstrijder Simón Bolívar.
Venezuela kent een grote variëteit aan landschappen, zoals de noordoostelijke uitlopers van het Andesgebergte in het noordwesten en langs de noordelijke Caribische kust, met als hoogste punt de Pico Bolívar van 5007 meter.
In het noordwesten liggen ook de laaglanden rond het Meer van Maracaibo en de Golf van Venezuela. Het centrum van het land wordt gekenmerkt door uitgestrekte vlaktes, llanos, die zich uitspreiden van de Colombiaanse grens tot de rivierdelta van de Orinoco. In het zuiden ligt het geïsoleerde Hoogland van Guyana, met de Angelwaterval, de hoogste waterval in de wereld.
Op de Gran Sabana zijn veel tepui's te vinden. Het klimaat is tropisch en over het algemeen heet en vochtig, maar meer gematigd in de hooglanden.
Langs de kust bevindt zich een aantal eilanden. Aan de noordwestkant liggen Los Monjes en het schiereiland Paraguaná. Aan de noordoostkant liggen de eilanden La Tortuga en Isla Margarita, Cubagua en Coche.

Continent:
Zuid-Amerika
Provincies:

Amazonas, Anzoátegui, Apure, Aragua, Barinas, Bolívar, Carabobo, Cojedes, delta Amacuro, Falcón, Guárico, Lara, Mérida, Miranda, Monagas, Nueva Esparta, Portuguesa, Sucre, Táchira, Trujillo, Vargas, Yaracuy, Zulia

Landoppervlakte:
912050 km²
Hoofdstad:
Caracas
Overige steden:

Maracaibo, Barquisimeto, Valencia, Mérida, Maracay, Ciudad Guayana

Landnummer:
58
Internetlandcode:
.ve
Aantal inwoners:
30912302
Valuta:
  • Venezolaanse Bolivar
Taal:
Spaans
Bezienswaardigheden:

Salto el sapo, De Virgen del Valle Basiliek, Centro de Arte Los Galpones, Fortin de La Galera , Universiteit van Caracas, Pico el Aguila Venezuela, Casa Natal & Museo Bolivar, Faro Punta Ballenas, Paseo de Los Proceres

De informatie, o.a. afbeeldingen en foto's op deze website is afkomstig van diverse openbare bronnen van het internet. Wikipedia is de meest gebruikte bron. Neem contact met ons op als u denkt dat er sprake is van auteursrechtelijk beschermd materiaal.

Klik hier om al het werelderfgoed van Venezuela te bekijken.