Zambia

Zambia, officieel de Republiek Zambia is een land in Afrika dat grenst aan Congo-Kinshasa, Tanzania, Malawi, Mozambique, Zimbabwe, Botswana, Namibië en Angola. Zambia is een onafhankelijke republiek met als belangrijkste economische factor de mijnindustrie.
Zambia is officieel een christelijk land volgens de grondwet van 1991, maar er bestaat een grote verscheidenheid aan religieuze tradities. In veel van de syncretische kerken in het land mengen traditionele religieuze ideeën zich gemakkelijk met christelijke opvattingen. De katholieken vormen de grootste bevolkingsgroep. Daarnaast zijn er ook anglicanen, de Pinksterbeweging, de Nieuw-apostolische kerk, lutheranen, zevendedagsadventisten, jehova's getuigen en een verscheidenheid aan evangelische denominaties. Deze groeiden, ontwikkelden zich en bloeiden vanuit de oorspronkelijke missionaire nederzettingen en anglicaans. Afgezien van enkele technische posities zijn westerse zendingsrollen ingenomen door gelovigen uit de oorspronkelijke bevolking. Nadat Frederick Chiluba president werd in 1991, groeiden Pinkstergemeenschappen in het land aanzienlijk.
Het toerisme is in Zambia vooral geconcentreerd in het Zuiden, rond de stad Livingstone. Deze stad bevindt zich aan de oever van de rivier de Zambezi vlak bij de bekende Victoriawatervallen. Omdat er relatief weinig toeristen vanuit de Zambiaanse kant naar deze watervallen gaan, is het hier veel rustiger en kan men meer van de natuur genieten. Bovendien zijn de watervallen van deze zijde minstens zo mooi als van de Zimbabwaanse zijde. Tevens is het South Luangwa National Park in opkomst. Er is een grote populatie olifanten te vinden.

Continent:
Afrika
Provincies:

Central, Copperbelt, Eastern, Luapula, Lusaka, Northern, North-Western, Southern, Western

Landoppervlakte:
752612 km²
Hoofdstad:
Lusaka
Overige steden:

Kabwe, Ndola, Chipata, Mansa, Kasama, Solwezi, Livingstone, Mongu, Mpulungu

Landnummer:
260
Internetlandcode:
.zm
Aantal inwoners:
15510711
Taal:
Engels
Bezienswaardigheden:

Victoria WaterFalls, Mukuni Village, Chilenje House, Cathedral of The Holy Cross Lusaka, Jame Mosque, Dag Hammarskjoeld Memorial, Gorge Swing

De informatie, o.a. afbeeldingen en foto's op deze website is afkomstig van diverse openbare bronnen van het internet. Wikipedia is de meest gebruikte bron. Neem contact met ons op als u denkt dat er sprake is van auteursrechtelijk beschermd materiaal.

Klik hier om al het werelderfgoed van Zambia te bekijken.