Zuid-Korea

Zuid-Korea, officieel de Republiek Korea, is een land in het noordoostelijke deel van het Aziatische continent op het zuidelijk deel van het Koreaans Schiereiland dat na de splitsing van het land Korea in 1945 officieel bekend werd als de Republiek Korea. Zuid-Korea grenst aan de gedemilitariseerde zone met Noord-Korea, de Gele Zee, de Straat Korea en de Japanse Zee. Zuid-Korea heeft ongeveer 3000 eilanden die vooral voor de zuidelijke en westelijke kust liggen. Er wonen ongeveer 50 miljoen mensen in Zuid-Korea.
Het klimaat in Zuid-Korea neigt naar een vochtig continentaal klimaat en een vochtig subtropisch klimaat en wordt beïnvloed door de Oost-Aziatische moesson met sterke regenval in de zomer gedurende een kort regenseizoen genaamd "jangma" tussen begin juni en eind juli. De winter kan extreem koud zijn met een minimumtemperatuur die kan terugvallen tot onder de -22°C in het binnenland.
De vechtkunst taekwondo vindt zijn oorsprong in Korea. In de jaren 1950 en 1960 werden de regels gestandaardiseerd en in 2000 werd taekwondo een officiële Olympische sport. Andere Koreaanse vechtkunsten zijn onder andere taekgyeon, hapkido, Tang Soo Do, Kuk Sool Won, Kumdo en subak.

Continent:
Azië
Provincies:

Gyeonggi-do, Gangwon-do, Chungcheongbuk-do, Chungcheongnam-do, Jeollabuk-do, Jeollanam-do, Gyeongsangbuk-do, Gyeongsangnam-do, Jeju-do

Landoppervlakte:
100188 km²
Hoofdstad:
Seoel
Overige steden:

Busan, Daegu, Daejeon, Gwangju, Gyeongju, Incheon, Seogwipo, Suwon, Ulsan

Landnummer:
82
Internetlandcode:
.kr
Aantal inwoners:
50924172
Valuta:
  • Zuid-Koreaanse Won
Taal:
Koreaans
Bezienswaardigheden:

Haeinsatempel Janggyeong Panjeon, Jongmyo heiligdom, Changdeokgung-paleiscomplex, Hwaseong-vesting, Bulguska, Haeundae Beach, Hallasan, Beomeosa

De informatie, o.a. afbeeldingen en foto's op deze website is afkomstig van diverse openbare bronnen van het internet. Wikipedia is de meest gebruikte bron. Neem contact met ons op als u denkt dat er sprake is van auteursrechtelijk beschermd materiaal.

Klik hier om al het werelderfgoed van Zuid-Korea te bekijken.