Comoros

De Comoren, officieel de Unie der Comoren, vormen een staat bestaande uit de drie eilanden Grande Comore, Mohéli en Anjouan plus enkele andere zeer kleine eilanden. De Comoren zijn van vulkanische oorsprong en bevinden zich in de Indische Oceaan, ten noordwesten van Madagaskar. Zij vormen samen met het Franse departement Mayotte de eilandengroep Comoren. De naam is afkomstig van het Arabische "Djazair al Kamar" wat "Maan-eiland" betekent.
De Comoren zijn van geologisch jonge datum en zijn ontstaan op een hotspot die eerder onder meer de Farquhareilanden en vulkanen op Noord-Madagaskar vormde. Mayotte is met circa 5,4 miljoen jaar het oudste eiland, Grande Comore met 130.000 jaar het jongste. De vulkaan op Grande Comore is nog actief, en kwam in 1977 tot uitbarsting.
Rond Mohéli en Mayotte bevinden zich koraalriffen, rond Mayotte zelfs een uniek dubbel rif. Anjouan kent verspreide riffen, Grande Comore geen enkele; de zeebodem rond Grande Comore loopt steil af. Rond de eilanden ligt een zee van 3000 meter diep.

Continent:
Afrika
Provincies:

Anjouan, Grande Comore, Mohéli

Landoppervlakte:
2235 km²
Hoofdstad:
Moroni
Overige steden:

Mutsamudu, Domoni, Fomboni, Tsémbehou, Sima, Ouani, Mirontsi, Iconi

Landnummer:
269
Internetlandcode:
.km
Aantal inwoners:
794678
Valuta:
  • Comorese Frank
Taal:
Comorees
Bezienswaardigheden:

Grand Mosque du Vendredi, Mitsoudjé , Sultan's Palace, Mssihiri wa Cheik Ahmed Mosque

De informatie, o.a. afbeeldingen en foto's op deze website is afkomstig van diverse openbare bronnen van het internet. Wikipedia is de meest gebruikte bron. Neem contact met ons op als u denkt dat er sprake is van auteursrechtelijk beschermd materiaal.

Klik hier om al het werelderfgoed van Comoros te bekijken.