Onderstaand overzicht geeft een lijst van bedreigd werelderfgoed dat door specifieke gevaren (bijvoorbeeld beschadiging, instorting, verdwijning of oorlog) wordt bedreigd.

Nationaal Park Virunga

  • Congo-Kinshasa

Het Nationaal Park Virunga is een nationaal park in het oosten van de Democratische Republiek Congo, tegen de grens met Oeganda en Rwanda. Het park werd in 1925 in het toenmalige koloniaal gebied Belgisch-Kongo gesticht als Nationaal Albert Park en was daarmee het eerste nationaal park van Afrika.

Over een oppervlakte van 7800 vierkante kilometer strekt het zich uit van het vulkanische Virunga-gebergte in het zuiden tot het Rwenzori-gebergte in het noorden en het omvat daarbij de volledige westelijke oever van het Edwardmeer. Het park grenst aan de Oegandese parken Nationaal park Mgahinga Gorilla, Nationaal park Rwenzori Mountains en het Nationaal park Bwindi Impenetrable, en aan het Nationaal park der vulkanen in Rwanda.

Criteria
  • VII. het bevat buitengewone natuurverschijnselen of gebieden van buitengewone natuurlijke schoonheid en esthetisch belang
  • VIII. het is een bijzonder voorbeeld van belangrijke lopende ecologische en biologische processen in de evolutie en ontwikkeling van ecosystemen op het land, in zoet water, aan de kust en in en op zee, en van gemeenschappen van planten en dieren.
  • X. Het is een gebied met een exceptionele, natuurlijke schoonheid.
Content:
  • Afrika
UNESCO-Regio:
  • Afrika
UNESCO-Volgnummer:
63
Inschrijvingsjaar:
1979
Soort erfgoed:
Natuurerfgoed
Bedreiging:
Ja

Landinformatie:

Vlag

Congo-Kinshasa, formeel Democratische Republiek Congo of kortweg Congo, is een land in centraal Afrika dat grenst aan Congo-Brazzaville, de Centraal-Afrikaanse Republiek, Zuid-Soedan, Oeganda, Rwanda, Burundi, Tanzania, Zambia, Angola alsmede de exclave Cabinda van Angola. Het is een voormalige Belgische kolonie. Kongo betekent "jager" in het Kikongo, een van de oorspronkelijke talen die in het zuidwesten van Congo wordt gesproken en was eveneens de naam van een prekoloniaal koninkrijk. In de periode 1971-1997 werd het land Zaïre genoemd.

Provincies:

Kinshasa, Kongo Central, Kwango, Kwilu, Mai-Ndombe, Kasaï, Lulua, Oost-Kasaï, Sankuru, Maniema,

Landoppervlakte:
2.344.858 km²
Hoofdstad:
Kinshasa
Overige steden:

Kinshasa, Matadi, Mbuji-Mayi, Maniema, Kindu, Bukavu, Goma, Kisangani, Mbandaka, Lubumbashi, Isiro

Landnummer:
243
Internetlandcode:
.cd
Aantal inwoners:
81.331.050
Valuta:
  • Congolese Frank
Taal:
Frans (Lingala, Kikongo, Swahili, Luba-Kasai hebben het statuut van nationale taal)
Bezienswaardigheden:

Kivu, Bandundu, Kananga, Province Orientale, Katanga, Goma, Kinshasa

De informatie, o.a. afbeeldingen en foto's op deze website is afkomstig van diverse openbare bronnen van het internet. Wikipedia is de meest gebruikte bron. Neem contact met ons op als u denkt dat er sprake is van auteursrechtelijk beschermd materiaal.