Onderstaand overzicht geeft een lijst van bedreigd werelderfgoed dat door specifieke gevaren (bijvoorbeeld beschadiging, instorting, verdwijning of oorlog) wordt bedreigd.

Nationaal park Garamba

  • Congo-Kinshasa

Het nationaal park Garamba is een nationaal park in het oosten van de Democratische Republiek Congo dat op de Werelderfgoedlijst staat sinds 1980.
Dit gebied is het enige leefgebied van de extreem zeldzame noordelijke witte neushoorn. De laatste waarnemingen dateren van 2005, maar de populatie heeft erg te lijden onder wildstroperij.

Criteria
  • VII. het bevat buitengewone natuurverschijnselen of gebieden van buitengewone natuurlijke schoonheid en esthetisch belang
  • X. Het is een gebied met een exceptionele, natuurlijke schoonheid.
Content:
  • Afrika
UNESCO-Regio:
  • Afrika
UNESCO-Volgnummer:
136
Inschrijvingsjaar:
1980
Soort erfgoed:
Natuurerfgoed
Bedreiging:
Ja

Landinformatie:

Vlag

Congo-Kinshasa, formeel Democratische Republiek Congo of kortweg Congo, is een land in centraal Afrika dat grenst aan Congo-Brazzaville, de Centraal-Afrikaanse Republiek, Zuid-Soedan, Oeganda, Rwanda, Burundi, Tanzania, Zambia, Angola alsmede de exclave Cabinda van Angola. Het is een voormalige Belgische kolonie. Kongo betekent "jager" in het Kikongo, een van de oorspronkelijke talen die in het zuidwesten van Congo wordt gesproken en was eveneens de naam van een prekoloniaal koninkrijk. In de periode 1971-1997 werd het land Zaïre genoemd.

Provincies:

Kinshasa, Kongo Central, Kwango, Kwilu, Mai-Ndombe, Kasaï, Lulua, Oost-Kasaï, Sankuru, Maniema,

Landoppervlakte:
2.344.858 km²
Hoofdstad:
Kinshasa
Overige steden:

Kinshasa, Matadi, Mbuji-Mayi, Maniema, Kindu, Bukavu, Goma, Kisangani, Mbandaka, Lubumbashi, Isiro

Landnummer:
243
Internetlandcode:
.cd
Aantal inwoners:
81.331.050
Valuta:
  • Congolese Frank
Taal:
Frans (Lingala, Kikongo, Swahili, Luba-Kasai hebben het statuut van nationale taal)
Bezienswaardigheden:

Kivu, Bandundu, Kananga, Province Orientale, Katanga, Goma, Kinshasa

De informatie, o.a. afbeeldingen en foto's op deze website is afkomstig van diverse openbare bronnen van het internet. Wikipedia is de meest gebruikte bron. Neem contact met ons op als u denkt dat er sprake is van auteursrechtelijk beschermd materiaal.