Onderstaand overzicht geeft een lijst van bedreigd werelderfgoed dat door specifieke gevaren (bijvoorbeeld beschadiging, instorting, verdwijning of oorlog) wordt bedreigd.

Nationaal park Simien

  • Ethiopië

Nationaal park Simien is gelegen in Ethiopië en bestaat uit meerdere bergen. De Ras Dashan is de hoogste berg in dit gebied met een top op 4545 meter hoogte en is daarmee ook de hoogste berg van Ethiopië. Meerdere zeldzame diersoorten komen in het nationaal park voor, zoals de Ethiopische wolf, de Gelada en de Waliasteenbok. Daarnaast komen meer dan 50 soorten vogels voor in het park.
Nationaal park Simien is als één van de eerste locaties in de wereld aangewezen als werelderfgoed, namelijk in 1978. In 1996 is het toegevoegd aan de lijst met bedreigde werelderfgoederen.

Criteria
  • VII. het bevat buitengewone natuurverschijnselen of gebieden van buitengewone natuurlijke schoonheid en esthetisch belang
  • X. Het is een gebied met een exceptionele, natuurlijke schoonheid.

Foto 2

Content:
  • Afrika
UNESCO-Regio:
  • Afrika
UNESCO-Volgnummer:
9
Inschrijvingsjaar:
1978
Soort erfgoed:
Natuurerfgoed
Bedreiging:
Ja

Landinformatie:

Vlag

Ethiopië, formeel de Federale Democratische Republiek Ethiopië, is een land in Oost-Afrika. Het grenst aan Eritrea, Djibouti, Somalië, Kenia, Zuid-Soedan en Soedan. Het land heeft 102.374.044 inwoners en de hoofdstad is het centraal gelegen Addis Abeba.
Ethiopië bestaat voor het grootste deel uit het uitgestrekte en relatief vruchtbare Ethiopisch Hoogland, dat van noord naar zuid doorsneden wordt door de Grote Slenk. De hoogste berg van Ethiopië is de Ras Dashan, die 4550m hoog is. Het laagste punt ligt 125m onder het zeeniveau in de Danakildepressie.
In het Ethiopisch Hoogland ontspringt de Blauwe Nijl (in het Tanameer), die samen met de Witte Nijl en de eveneens in Ethiopië ontspringende Tekeze-rivier de Nijl vormt. Andere grote rivieren die het hoogland ontspringen zijn de Awash, Baro, Omo en Wabi Shebelli.
Ondanks dat Ethiopië nabij de evenaar ligt, kent het in verband met de hoogte van het Ethiopisch Hoogland een relatief gematigd klimaat. Uitzondering zijn de lager gelegen gebieden, zoals de Danakildepressie en de Ogaden, die een heet en droog klimaat kennen.

Provincies:

Afar, Amhara, Benishangul-Gumuz, Gambela, Oromiya, Somali, Tigray, Yedebub Biheroch Bihereseboch na Hizboch

Landoppervlakte:
1104300 km²
Hoofdstad:
Addis Abeba
Overige steden:

Asayita, Bahir Dar, Asosa, Gambela, Harar, Adama, Jijiga, Awasa, Mek'ele, Dire Dawa

Landnummer:
251
Internetlandcode:
.et
Aantal inwoners:
102374044
Valuta:
  • Ethiopie Birr
Taal:
Amhaars
Bezienswaardigheden:

Tanameer, Blue Nile Falls, Nationaal Park Simien, Ras Dashan, Mount Entoto, Kathedraal van onze heilige Maria van Zion, National Museum of Ethiopia

Wetenswaardigheden:

Atletiek is de meest succesvolle sport in Ethiopië. Op de Olympische Spelen zijn door Ethiopische atleten reeds vele medailles gewonnen. Het land is vooral bekend van zijn middellange en langeafstandslopers.

De informatie, o.a. afbeeldingen en foto's op deze website is afkomstig van diverse openbare bronnen van het internet. Wikipedia is de meest gebruikte bron. Neem contact met ons op als u denkt dat er sprake is van auteursrechtelijk beschermd materiaal.