Griekenland

Vlag

Griekenland, officieel de Helleense Republiek is een land in Zuidoost-Europa, bestaande uit het zuidelijkste deel van het Balkanschiereiland en een groot aantal eilanden. Deze eilanden vormen samen ongeveer 20{1868778b0ef24ece00e53609969dad8c6294dc3368eeee3e76a20c812951949f} van het landoppervlak.
Griekenland grenst in het noorden aan Albanië, Macedonië, Bulgarije en Turkije. Voor het overige is het vasteland van Griekenland omgeven door de Middellandse Zee, de Ionische Zee en de Egeïsche Zee. De grootste eilanden zijn Kreta, Euboea, Lesbos en Rodos. Sinds 1974 is Griekenland een republiek.
Griekenland is vooral bekend door zijn geschiedenis. Het land heeft een vooraanstaande rol gespeeld in de klassieke oudheid. In het Oude Griekenland is de democratie als staatsvorm tot ontplooiing gekomen.

Continent:
Europa
Provincies:

Attica, Centraal-Griekenland, Centraal-Macedonië, Kreta, Oost-Macedonië en Thracië, Epirus , Ionische Eilanden, Noord-Egeïsche Eilanden, Peloponnesos, Zuid-Egeïsche Eilanden, Thessalië, West-Griekenland, West-Macedonië

Landoppervlakte:
131957 km²
Hoofdstad:
Athene
Overige steden:

Thessaloniki, Lamia, Ioannina, Korfoe, Komotini, Iraklion, Mytilini, Tripoli, Larissa, Patras, Kozani, Rodos

Landnummer:
30
Internetlandcode:
.gr
Aantal inwoners:
10773253
Valuta:
  • Euro
Taal:
Grieks
Bezienswaardigheden:

Akropolis van Athene, de tempel van Apollo Epicurius, Athos, de Meteora-kloosters, Nationaal park Olympos

Wetenswaardigheden:

De Olympische Spelen hebben hun oorsprong in Griekenland. Aangenomen wordt dat de klassieke Spelen werden gehouden van 776 vóór tot 393 ná het begin van de christelijke jaartelling. De eerste moderne Spelen werden in 1896 georganiseerd.

Afbeelding 1
De informatie, o.a. afbeeldingen en foto's op deze website is afkomstig van diverse openbare bronnen van het internet. Wikipedia is de meest gebruikte bron. Neem contact met ons op als u denkt dat er sprake is van auteursrechtelijk beschermd materiaal.

Klik hier om al het werelderfgoed van Griekenland te bekijken.